Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου
18/12/2017
Γεύμα στον Κοινοτικό Ξενώνα αφιερωμένο στη μνήμη της Στέλλας
18/12/2017
Show all

Εγκαινιάσθηκε παρουσία επισήμων η ανακαινισμένη μεγάλη Βιβλιοθήκη της Αγ. Αικατερίνης, στη Μονή Σινά

Παρουσία Υπουργών της Αιγυπτιακής κυβέρνησης, διπλωματών από αρκετές χώρες, εκπροσώπου της Ελληνίδας Υπουργού Τουρισμού ‘Ελενας Κουντουρά, εκπροσώπους του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας, της Κοπτικής εκκλησίας, του Πανεπιστημίου Ελ Άζχαρ και άλλους προσκεκλημένους, εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, όπως είχε γράψει πρώτο, πρόσφατα, το ekkairo.org, η νέα πτέρυγα της ανακαινισμένης μεγάλης Βιβλιοθήκης της Αγίας Αικατερίνης στη Μονή του Σινά, της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο, μετά από αυτήν του Βατικανού.

Βιβλιοθήκη που αναδεικνύει με τον πιο λαμπρό τρόπο την αξία του Ελληνορθόδοξου Μοναστηριού, το οποίο περιλαμβάνεται στα επτά μνημεία που η Ουνέσκο έχει χαρακτηρίσει στη χώρα των Φαραώ, ως ένα από τα κορυφαία Παγκόσμια Μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς!
Η αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε με το καλωσόρισμα των επισήμων, μπροστά από την είσοδο των Ιουστειάνιων Τοιχών από μικρούς Βεδουίνους ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές, αφού επί αιώνες οι παππούδες και πρόγονοί τους αποτελούσαν τους μόνους φύλακες του Μοναστηριού, ένα θρησκευτικό σύμβολο που απολάμβανε πάντα το σεβασμό Χριστιανών και Μουσουλμάνων μιας και θεωρείται ο τρίτος πιο Ιερότερος τόπος παγκοσμίως!
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δύο Αιγύπτιοι Υπουργοί, της Αρχαιολογίας κ.Χάλιντ Ανάνι, και της τοπικής ανάπτυξης κ.Χισάμ Αλ Σερίφ, ο Κυβερνήτης Νοτίου Σινά στρατηγός Χάλιντ Φούντα, πολλοί βουλευτές του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, περισσότεροι απο 10 πρέσβεις, κυρίως ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων (και σε τιμητική θέση) ο ‘Ελληνας πρέσβης κ.Μιχάλης Διάμεσης και η κ.Αγγελική Χονδροματίδου, Διευθύντρια του γραφείου της Ελληνίδας Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά.
Ακόμα, εκπρόσωποι του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η εκπρόσωπος του Αιγυπτίου Υπουργού Πολιτισμού Χέλμι Αλ Νάμναμ, η δημοσιογράφος Φάτμα Ναούμ, τους οποίους καλωσόρισε ο Προκαθήμενος του Μοναστηριού Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς, κ.Δαμιανός πλαισιωμένος από μοναχούς.
Αξιοσημείωτο γεγονός από την εκδήλωση αυτή ήταν η θέρμη και η ευχαρίστηση του Υπουργού Αρχαιολογίας κ.Χαλίντ Ανάνι, να εξηγήσει με δική του πρωτοβουλία, στους επίσημους και καλεσμένους της εκδήλωσης, τα μυστικά του πώς επιτελέσθηκε το μοναδικής ομορφιάς ψηφιδωτό-μωσαϊκό αποτελούμενο από 500.000 ψηφίδες, που βρίσκεται στην οροφή της αίθουσας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.
Αρέσει σε %d bloggers: