Αναφορικά με το πρόγραμμα “Νόστος” και την μετάθεση της τελετής έναρξης του στα μέσα Μαρτίου, το ekkairo.org έρχεται να προσθέσει νεότερες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία του, για όσα ενημερώνει τους αναγνώστες του καθημερινά, παράλληλα δε, έρχεται να επισημάνει ότι ακόμα και ένα επίσημο διπλωματικό πρόγραμμα μπορεί ακόμα και την τελευταία στιγμή να διαφοροποιηθεί ή και να ανατραπεί, όταν και εφόσον υπάρξουν άλλοι έκτακτοι και σοβαροί λόγοι.

Οι νεότερες λοιπόν πληροφορίες, μας αναφέρουν ότι η ημερομηνία της τελετής έναρξης του προγράμματος “Νόστος” έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρείς φορές, και σε αυτές περιλαμβάνονταν εξαρχής ο Ιανουάριος 2018, όπως γράψαμε πρόσφατα στην επίσημη Ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Οι τρείς, λοιπόν, διαδοχικές ημερομηνίες που τέθηκαν σε υψηλό διπλωματικό επίπεδο, ήταν αρχικά για τον Ιανουάριο και  αυτό το πρότεινε η Αιγυπτιακή πλευρά, όπως άλλωστε και η επιλογή του μήνα Φεβρουαρίου, αλλά συνάντησε δυσκολίες καθότι οι ημερομηνίες των επικείμενων εκλογών στην Κύπρο, συνέπιπταν με την πρόταση της Αιγυπτιακής πλευράς.

Η τρίτη, αυτήν που αναφέραμε σήμερα στο ekkairo.org και η οποία “δείχνει” τον μήνα Μάρτιο, είναι στο τραπέζι σύμφωνα πάντα με τα σημερινά δεδομένα. Πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές και σε όλες τις λεπτομέρειες σε αυτή την κοινή ημερομηνία, τόσο η Ελλάδα, η Αίγυπτος όσο και η Κύπρος.

‘Όσον αφορά τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, ότι στηρίζει εξαρχής και είναι ένθερμος υποστηρικτής του προγράμματος “Νόστος” αυτό δεν μπορεί από κανέναν να αμφισβητηθεί.

Προς τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της Αιγύπτου και φίλο της Ελλάδας, λοιπόν, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, η Ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πρόσφατα επίσημο αίτημα να παραστεί ο Πρόεδρος Σίσι στην τελετή έναρξης του προγράμματος “Νόστος” και η απάντηση που αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα (και όλοι ευελπιστούν) είναι ότι, τελικά, το επίσημο αίτημα της Ελληνικής πλευράς θα γίνει αποδεκτό.

Όλες τις παραπάνω πληροφορίες και το περίγραμμά τους, θελήσαμε να τις διασταυρώσουμε δια μέσω και του Προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστου Καβαλή, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα το απόγευμα στο Κάιρο, με τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, όπερ κι εγένετο.

Να προσθέσουμε ακόμα, ώστε να γίνει αντιληπτό από τους αναγνώστες μας, ότι κάθε είδηση στο ekkairo.org είναι διασταυρωμένη, και προκύπτει από το γεγονός ότι γνωρίζαμε λόγου χάρη από νωρίς σήμερα πως η κ. Έλενα Κουντουρά θα συναντηθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό της, προκειμένου να υπογραφεί η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την άφιξη κρουαζιερόπλοιων στην Αλεξάνδρεια.

Αντί αυτού λοιπόν, κρίναμε ότι θα ήταν προτιμότερο όταν πλησιάσει η ημερομηνία άφιξης της Ελληνίδας Υπουργού Τουρισμού να το επιβεβαιώσουμε άλλη μια φορά πριν δημοσιεύσουμε την σχετική είδηση και τον ακριβή λόγο της επίσκεψης.

Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι ακόμα κι αυτοί που έσπευσαν να πανηγυρίσουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ έστω για λίγα λεπτά, ευτυχώς για αυτούς, αποδεικνύεται ότι ενημερώνονται καθημερινά από το ekkairo.org και τους ευχαριστούμε ειλικρινά, για αυτήν την επιλογή τους.

Γιατί έχουμε αποδείξει σε όλους αυτούς τους μήνες ζωής της Ιστοσελίδας ότι, λειτουργούμε αντικειμενικά, μεταδίδουμε μόνο ειδήσεις (και όχι αντιγραφές) που ενδιαφέρουν τους Αιγυπτιώτες μέσα και έξω από τη χώρα και δεν ψάχνουμε ούτε πιστοποίηση ούτε την επιβεβαίωση από τους εκάστοτε καλοθελητές.

Αρέσει σε %d bloggers: