Κατάνυξη και γλυκύτητα στον Ναό των Αγ. Αναργύρων και στο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο Σούμπρας
08/01/2018
Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 9 Ιανουαρίου 2018
09/01/2018
Show all

Μηνύματα ενότητας και αισιοδοξίας επισήμων και προέδρου της Ε.Κ.Κ. Χρήστου Καβαλή, στην τελετή κοπής πίτας, στον Ε.Ν.Ο.Κ. …

Σε μια εκδήλωση όπου δέσποζε η πρόταση του προέδρου του Ε.Ν.Ο.Κ. κ. Γ. Χάγιατ να  ανακηρυχτεί ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γ. Δασκαλόπουλος Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου, οι επίσημοι που παραβρέθηκαν στην ίδια εκδήλωση μεταξύ άλλων ανέφεραν  τα εξής:

Μητροπολίτης Μέμφιδος κ.κ. Νικόδημος: “Ευχαριστούμε τον Θεό που μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε  και να τηρήσουμε τις αρχές του σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο αλλά και πολύ τυχεροί που βρισκόμαστε σε αυτόν εδώ τον χώρο, δίπλα στον Νείλο, πάνω στο ποτάμι, για να ζήσουμε ένα από τα πλέον αγαπημένα έθιμα της πατρίδας μας, αυτό του Αγιασμού των Υδάτων και της ρίψης του Τιμίου Σταυρού”.

Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Γ. Δασκαλόπουλος, τόνισε: “Χρόνια Πολλά κι από μένα σε αυτό τον ευλογημένο τόπο και βεβαίως ευχαριστώ και σας για την φιλοξενία.

Νοιώθουμε κοντά στην Ελλάδα και κοντά στους εαυτούς μας σαν παιδιά της Ελλάδας και της Αιγύπτου μιας και είμαστε σε έναν τόπο που έχει προσφέρει όπως η πατρίδα μας πολλά στην ανθρωπότητα. Να είμαστε επίσης, υπερήφανοι που υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Από την πλευρά μου εύχομαι ειρήνη, ομόνοια, σύνεση, αγάπη και φιλοξενία που θα ακτινοβολεί σε όλες τις ψυχές των Αιγυπτιωτών βλέποντας σε ένα μέλλον ελπιδοφόρο… σε μια ισχυρή Αίγυπτο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ Χρήστος Καβαλής ανέφερε: “Σας μεταφέρω τόσο τις προσωπικές μου ευχές όσο κι αυτές των μελών του Δ.Σ. και μαζί εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει όλους μας να συνεχίσουμε την Ελληνική μας παρουσία στην Αίγυπτο, με την λαμπρότητα που της αξίζει και το 2018 να είναι προσωπικά για όλες και όλους, μια καλή και ευλογημένη χρονιά”

Να συμπληρώσουμε στο σημείο αυτό και να προσέξουμε την κατάληξη της δήλωσης του κ. Χρήστου Καβαλή, ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι, το 2018 είναι το Έτος Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας, και οφείλουμε όλοι να σταθούμε αντάξιοι αυτής της τιμής, που μας κάνει η Αίγυπτος.

Ενώ τέλος, ευχήθηκε στον Ε.Ν.Ο.Κ. “μια καλή νέα αρχή όπως και στο μόλις λίγων εβδομάδων νεοσύστατο Δ.Σ. του, και αρχής γενομένης με τη εκδήλωση της κοπής της πίτας, έτσι το ίδιο να πρωτοπορεί στην διατήρηση των ηθών και των εθίμων μας, καθώς ο ρόλος όλων μας είναι όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, “να κρατάμε όσα παραλάβαμε και να τα αναπτύσσουμε, και όχι να τα κλείνουμε!”

Από τη πλευρά της η Επιτετραμμένη Α΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, κ. Ε. Κυριακοπούλου, ανέφερε: “Εύχομαι Χρόνια πολλά σε όλους, καλή πρόοδο, φώτιση αλλά και προκοπή και να έχουμε μια καλή χρονιά, ο καθένας ξεχωριστά όσο και όλοι μαζί”.

Ο οικοδεσπότης, πρόεδρος του Ε.Ν.Ο.Κ. κ.Γ. Χάγιατ τόνισε, μεταξύ άλλων, “Εύχομαι και εγώ Καλή Χρονιά… Μια αγιασμένη χρονιά μέσα στο Νείλο και σ’ αυτή την ευλογημένη χώρα, και να κρατήσουμε τον Ε.Ν.Ο.Κ. Ελληνικό…”

Δείτε το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις :

Αρέσει σε %d bloggers: