Δήλωση του προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστου Καβαλή

Στην ζωή μας υπάρχουν άνθρωποι που όχι απλά περνούν δίπλα σου αλλά με το πέρασμά τους αλλάζουν την ζωή σου !

Μια τέτοια μορφή ήταν για τον υπογράφοντα η Αλκμήνη Θεοδωροπούλου – Τεκτονίδου !

Υπήρξα μαθητής της μόνο δυο χρόνια , στην Γ‘ Γυμνασίου και στην Γ’ Λυκείου , ωστόσο ήταν τόσο έντονο το στίγμα της στη μελλοντική μου ζωή, που η χθεσινή  είδηση, της εις Κύριον εκδημίας της, μου προκάλεσε μεγάλη θλίψη !

Έφυγε μια ανεπανάληπτη Μαθηματικός με άριστη μεταδοτικότητα αλλά και με μία δομημένη σκέψη και μεθοδικότητα που ο αποδέκτης μαθητής ή μαθήτρια ήταν αδύνατο να μην την κατανοήσει.

Μέχρι σήμερα – (αποφοίτησα το 1981) – θυμάμαι μαθηματικούς ορισμούς όπως η ίδια τους έλεγε και με τον τρόπο που τους έλεγε !

Ήμουν επιρρεπείς στις θεωρητικές επιστήμες και είχα αποφασίσει να ακολουθήσω θεωρητική  κατεύθυνση μέχρι που στην Γ’ Γυμνασίου είχα την τύχη να την έχω καθηγήτρια.  Σε δύο μαθήματα μαζί της, κατάλαβα πως ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσω δεν είναι άλλος από τον θετικό κλάδο καταλήγοντας τελικά στο Πολυτεχνείο !

Όσα και να πω και να θυμηθώ για την Αλκμήνη Θεοδωρόπουλου είναι λίγα, υπήρξε πρότυπο ανθρώπου, λαμπρή μαθήτρια η ίδια, υποδειγματική σύζυγος και μητέρα , δίδαξε με πάθος γενιές Αιγυπτιωτών και σίγουρα υπάρχουν πολύ σαν και μένα που τους άλλαξε τον ρου της ζωής τους !

Μεγάλη η απώλεια για τα παιδιά της αλλά και για όλους εμάς τους μαθητές της !

Οδεύει λοιπόν την μακαρία οδό για να συναντήσει τον άνθρωπο της ζωής της και επίσης πολύ αξιόλογο Γυμναστή μας, Κώστα Θεοδωρόπουλο , που έφυγε και εκείνος λίγο καιρό πριν !

Αιώνια σας η μνήμη αγαπημένοι μας και αξέχαστοι δάσκαλοι!

Χ. Καβαλής

 

Αρέσει σε %d bloggers: