Ποιοί γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018
15/01/2018
Νέο Φως 15.01.2018
15/01/2018
Show all

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ σε Διεθνές Θρησκευτικό συνέδριο στις 17-18 Ιανουαρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη 17 και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, παρουσία πολλών θρησκευτικών ηγετών μεταξύ των οποίων και του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής  κ.κ. Θεόδωρου Β΄, οι εργασίες του διήμερου Θρησκευτικού Διεθνούς συνεδρίου, που διοργανώνει το Αλ Άζχαρ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ekkairo.org το κυρίαρχο θέμα του εν λόγω Θρησκευτικού συνεδρίου, θα είναι τα Ιεροσόλυμα και όλες οι τελευταίες πολιτικές και θρησκευτικές εξελίξεις που σχετίζονται με αυτά.
Στην διήμερη αυτή διεθνή συνάντηση έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παρευρεθούν, εκτός του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου Β’, σημαντικοί θρησκευτικοί ηγέτες, εκπρόσωποι δογμάτων και Εκκλησιών από ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Αιγυπτιακής κυβέρνησης, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο κύρος στις εργασίες του συνεδρίου.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη δήλωσαν ενδιαφέρον και θα βρίσκονται στο συνέδριο αποστολές και εκπρόσωποι από την μακρινή Αυστραλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τις Η.Π.Α., την Συρία, το Λίβανο, ασφαλώς από την Ευρώπη κ.α., κάτι που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον να έρθουν όλες οι θρησκείες πιο κοντά, να μιλούν οι εκπρόσωποι μεταξύ τους και να μπορούν να καταθέσουν χωρίς προκαταλήψεις τις απόψεις κα τις προτάσεις τους ελεύθερα και σε κλίμα κατανόησης.
Αρέσει σε %d bloggers: