Ο Πρόεδρος Σίσι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στις εκλογές 26-28 Μαρτίου
20/01/2018
Ευκαιρία εργασίας με καλή αμοιβή και προοπτικές
20/01/2018
Show all

Ίδρυμα Διδακτορικών διατριβών στην Αλεξάνδρεια εξήγγειλε ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β’

Σε μια σημαντική εξαγγελία προχώρησε προχθές, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β,΄κατά τη διάρκεια κοπής βασιλόπιτας στην Αμπέτειο Σχολή, ανακοινώνοντας την δημιουργία Ιδρύματος Διδακτορικών Διατριβών στην Αλεξάνδρεια, το οποίο θα στεγασθεί σε κτίριο κοντά στο Πατριαρχείο. Η είδηση αυτή προέκυψε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ευχών και χαιρετισμών με τον Σεπτό Γέροντα, Αρχιεπίσκοπο Σινά και Διευθυντή της Αμπετείου Σχολής κ. Δαμιανό.

Στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος θα μπορούν να μελετούν φοιτητές και σπουδαστές της Παροικίας.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης ανέφερε ότι, το εν λόγω Ίδρυμα θα έχει την ονομασία “Μελέτιος ο Μεταξάκης”, προς τιμήν ενός μεγάλου Κρητικού Πατριάρχη ο οποίος έγινε διαδοχικά, Οικουμενικός Πατριάρχης, Μητροπολίτης Αθηνών, Κύπρου αλλά και Αρχιεπίσκοπος  Αμερικής και εν συνεχεία Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Του αποδόθηκε μάλιστα η ονομασία του Μέγα Ορφανοτρόφου, επειδή φρόντιζε χιλιάδες παιδιά και ορφανά παιδιά της Παροικίας και ως πράξη απόδοσης τιμής στο έργο του, ο καινούργιος αυτός χώρος και η δημιουργία του Ιδρύματος, μετά από απόφαση του Πατριάρχη Θεόδωρου Β’, θα φέρει και το όνομα του.

 

Αρέσει σε %d bloggers: