Αλεξανδρινά Τοπωνυμικά
26/01/2018
Ποιοί γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018
27/01/2018
Show all

Επίσκεψη της Υπ. Πολιτισμού στο Ελληνικό περίπτερο της 49ης Διεθνούς Έκθεσης βιβλίου Καΐρου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού της Αιγύπτου δρ. Ινάς Άμπντελ Ντάιεμ, η επίσημη τελετή εγκαινίων της 49ης Διεθνούς Έκθεσης βιβλίου Καΐρου, με την συμμετοχή 27 χωρών, οι 17 από τις οποίες είναι Αραβικές, οι υπόλοιπες 10 ξένες και μεταξύ αυτών, με δικό της περίπτερο και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τη φετινή χρονιά σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών εκδοτικών Οίκων που θα παρουσιάσουν στην έκθεση τα έργα τους, ανάμεσα τους 144 νέοι Οίκοι, στοιχείο που καταδεικνύει την ποικιλία τίτλων και τις κατηγορίες βιβλίων που θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν οι επισκέπτες της έκθεσης.

Κατά την ξενάγησή της στην έκθεση, η Αιγύπτια Υπουργός Πολιτισμού δρ. Ινάς ‘Αμπντελ Ντάιεμ, στάθηκε ιδιαίτερα στο Ελληνικό περίπτερο, όπου ενημερώθηκε από την Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού- Παραρτήματος Αλεξανδρείας,  κ. Σταρούλα Σπανούδη  για το έργο και τις εκδόσεις του, περιεργάσθηκε με προσοχή τα βιβλία του περιπτέρου και αρκετά μάλιστα  από αυτά τα ξεφύλλισε με ενδιαφέρον.

Αξίζει να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι, η 49η διεθνής έκθεση βιβλίου άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στις 27 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έως τις 10 Φεβρουαρίου 2018, έχει ως τιμώμενη χώρα για φέτος την Αλγερία, περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό εκδόσεων και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά, ενώ η Ελληνική παρουσία, κατά γενική ομολογία, θα έχει αυτή τη χρονιά έντονη παρουσία και χρώμα, με ειδικές εκδηλώσεις.

Αρέσει σε %d bloggers: