ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Έφθασε πριν από λίγη ώρα στο Σουέζ η αποστολή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου με επικεφαλή τον πρόεδρό της κ. Χρήστο Καβαλή, προσκεκλημένη από την Αιγύπτια Υπουργό Μετανάστευσης Ναμπίλα Μάκραμ, στα πλαίσια επιμορφωτικής επίσκεψης η οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Παλιννόστησης “Νόστος”.

Τα μέλη της αποστολής της Ε.Κ.Κ.  συνάντησαν στο Σουέζ, στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης, επίσης, τον Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο κ. Μιχάλη Διάμεση καθώς και τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο και όλοι μαζί, σε ειδική αίθουσα, παρακολούθησαν χαιρετιστήρια ομιλία του κ. Οσάμα Ραμπίε, Ναυάρχου-Αντιπροέδρου του Οργανισμού Διεύθυνσης της Διώρυγας του Σουέζ.

Αμέσως μετά, ακολούθησε ενημερωτική παρουσίαση σχετικά με την ιστορία, αλλά και την σημασία των βελτιωτικών έργων που πραγματοποιήθηκαν στη Διώρυγα του Σουέζ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, θα ακολουθήσει περιήγηση των προσκεκλημένων με πλοίο περιμετρικά των έργων στο Σουέζ, και επίσκεψη στα υπόγεια τούνελ της Ισμαηλίας.

Μαζί με την αποστολή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου συνταξίδεψαν ως προσκεκλημένοι και μέλη της Κυπριακής Αδελφότητας: κ.κ. Μαυρομάτης Ανδρέας, Νικόλαος Κάτσικας, Κουκίδης Μιχάλης, Καζαμίας Αλέκος, Χαραλαμποπούλου Αγγέλα, Λοΐζου Άννα, στέλεχος της Κυπριακής Πρεσβείας κ. Αρίστος Ασσιώτης.

Στην αποστολή της Ελληνικής Κοινότητας πέραν του Προέδρου κ. Χρήστου Καβαλή, συμπεριλαμβάνονται και οι : Γ.Γραμματέας κ.Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Λεωνίδας Φοντριέ, Στέλιος Χαλκιάς, η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Πόρτ Σάιντ κ. Σούλα Θεοχάρη, καθώς και οι κ.κ. Νικόλαος Γουναρόπουλος, Γιάννης Βλαντής, Βάσω Γαζή, και Ελένη Χαγιάτ .

Αρέσει σε %d bloggers: