Νέο Φως 29.01.2018
30/01/2018
Ποιοί γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018
31/01/2018
Show all

Ο βασιλιάς Ραμσής Β΄ “μετακόμισε” στον θρόνο του, στο νέο Μέγα Αιγυπτιακό Μουσείο!

Έκπληκτοι οι κάτοικοι του Καΐρου δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς είδαν ξαφνικά μπροστά τους, το πρωινό της 25ης Ιανουαρίου 2018, ένα γιγάντιο όχημα-γερανό να μεταφέρει σε αργή κίνηση και με ιδιαίτερη προσοχή, στους δρόμους της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας μια τεράστια αρχαία προτομή, αυτήν του διάσημου βασιλιά Ραμσή Β’ ένα άγαλμα ηλικίας 3.200 χρόνων!

Η “μετακόμιση” του αρχαίου αγάλματος του βασιλέα της Αιγύπτου είχε ξεκινήσει λίγες ώρες νωρίτερα, από το τμήμα συντήρησης του Μουσείου στην πλατεία Ταχρίρ και θα κατέληγε ώρες αργότερα, στον νέο σε κατάλληλο, ειδικά φυλασσόμενο και προστατευμένο χώρο στο εντυπωσιακό Μέγα Αιγυπτιακό Μουσείο που δημιουργείται κοντά στις Πυραμίδες, στην περιοχή Γκίζα του Καΐρου.

Η μεταφορά του γιγαντιαίου αγάλματος του Ραμσή Β, ύψους 12 μέτρων και βάρους 83 τόνων, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, κόστισε περί τις 700.000 ευρώ, ποσό που ασφαλώς θα έχει αποσβεσθεί πολύ γρήγορα, καθώς οι Αιγύπτιοι εκτιμούν ότι ο αρχαίος βασιλιάς τους θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών, το επόμενο διάστημα στο Μέγα Αιγυπτιακό Μουσείο.

Δείτε το σχετικό βίντεο μεταφοράς του αγάλματος και δηλώσεις για το ίδιο θέμα από τον πρ. Υπουργό Αρχαιοτήτων κ. Zahi Hawass

Αρέσει σε %d bloggers: