“Ευτυχώς υπάρχει η βοήθεια της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, για να μπορεί να λειτουργεί και να επιτελεί το έργο του το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, αφού εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές…” δήλωσε χθες βράδυ, ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Μιχάλης Διάμεσης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Κέντρου που περιελάμβανε ακόμα, κοπή  βασιλόπιτας, απονομή Κρατικών Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας και παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Θεόδωρου Γρηγοριάδη.

Τον Έλληνα πρέσβη διαδέχθηκαν στο βήμα για σύντομο χαιρετισμό, επίσης, ο κ. Αντώνιος  Ιορδανίδης Προϊστάμενος Πολιτιστικού της Ε.Κ.Κ., η Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στο Παράρτημα Αλεξάνδρειας, κ. Σταυρούλα Σπανούδη και αμέσως μετά από ένα σύντομο απολογισμό του έργου για το 2017 ο Διευθυντής του Ε.Π.Κ.Κ. κ. Χρίστος Παπαδόπουλος παρουσίασε τον συγγραφέα σε ένα ιδιότυπο ντιμπέιτ, με μεταξύ τους ερωτήσεις και απαντήσεις.

Ακολούθησε η απονομή των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας από την πλευρά των επισήμων η κλήρωση για δυο δωρεάν υποτροφίες ανάλογων Πιστοποιητικών, προσφορές της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και του Κέντρου και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας.

Στην εκδήλωση εκτός από τον Έλληνα Πρέσβη κ. Μιχάλη Διάμεση, τον Προϊστάμενο Πολιτιστικού κ. Αντώνιο Ιορδανίδη παραβρέθηκαν, επίσης, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης κ. Μαριέττα Κουμαριανού, η κ. Βίλλυ Πολίτη Επόπτρια Γραφείων της Ε.Κ.Κ.,  οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ. κ. Λεωνίδας Φοντριέ και Ανδρέας Ρούσσος καθώς και η Οικονομική Διευθύντρια του Ε.Π.Κ.Κ κ. Κωνσταντίνα Γεδεών.

Αρέσει σε %d bloggers: