Άμεση ήταν η αντίδραση της Γ. Γραμματέως της Ε.Κ.Κ. και Προϊσταμένης Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, μόλις πληροφορήθηκε το γκρέμισμα του τοίχου στο Ελληνικό Κοιμητήριο του Σουέζ, πραγματοποιώντας, προ ημερών, επίσκεψη συνοδευόμενη από κλιμάκιο ειδικών, αποτελούμενο από τους  κ.κ. Στέλιο Χαλκιά Προϊστάμενο Εφορείας Τεχνικών της Ε.Κ.Κ. και τον Έζατ Σάμι, δικηγόρο της Ε.Κ.Κ προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών..

Αφού έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες και επαφές, στη δεύτερη επίσκεψη της Τρίτης 6  Μαρτίου 2018, η  κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και οι συνεργάτες της, ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες τους με τους Κόπτες, και αφού έλαβαν την επιβεβαίωση από τους ίδιους ότι, με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, γκρέμισαν τον τοίχο και προκάλεσαν τις ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο, (όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε σήμερα) σε κλίμα κατανόησης αναγνώρισαν την ευθύνη τους…

Μετά το τέλος των συνομιλιών και, κατόπιν αιτήματος της κ. Χρυσάνθης Σκουφαρίδου, επιβεβαιώθηκε εγγράφως συμφωνία, βάσει της οποίας οι Κόπτες δεσμεύθηκαν στα εξής:

     1.Να κτίσουν τον τοίχο που χωρίζει τα Ελληνικά Κοιμητήρια από τα δικά τους, στην ίδια ακριβώς θέση και με δικά τους έξοδα.

  1. Να κτίσουν και πάλι με δικά τους έξοδα, τον εξωτερικό τοίχο στο πίσω μέρος του Κοιμητηρίου καθώς και,
  1. Να προσκομίσουν προσφορά για καθαρισμό του χώρου και αφαίρεση ξεραμένων δένδρων.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στα πλαίσια της ίδιας συμφωνίας, ορίσθηκε καινούργια συνάντηση των εκπροσώπων της Ε.Κ.Κ. και των Κοπτών στο χώρο του Κοιμητηρίου, σε έναν μήνα.

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: