Την Παναγία, την Πανύμνητη Μητέρα, που γέμισε και πάλι με τους λιγοστούς Αλεξανδρινούς Αιγυπτιώτες τον περικαλλή ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, παρακάλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄, να μεσιτεύσει έτσι ώστε οι θάλασσες που γεφυρώνουν τους λαούς μας να είναι θάλασσες ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών.

Μία δήλωση του Ποιμενάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, που έγινε σε συγκινητικό κλίμα, ενόψει και της πανηγύρεως του Κοινοτικού Ιερού ναού της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, της εκκλησίας των Ρωμιών της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτου Άκκρας κ. Νάρκισσου και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

«Σήμερα, έλαμψε και πάλι ο Ευαγγελισμός, μία εκκλησία που θα ζει στην Αλεξάνδρεια εις αιώνας αιώνων», κατέληξε ο Πατριάρχης του ιεραποστολικού πατριαρχείου κ. Θεόδωρος.

Την παραμονή της εορτής του πανηγυρίζοντος ναού, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος χοροστάτησε καλώντας όλη την παροικία να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την μεγάλη θρησκευτική και εθνική μας εορτή, στις 25 Μαρτίου.

Πηγή: http://www.romfea.gr/

 

Αρέσει σε %d bloggers: