Συγκίνηση στη Λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων, στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων στη Σούμπρα!

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, η Κυριακή των Βαΐων γιορτάσθηκε παράλληλα και στην εκκλησία του Αγίων Αναργύρων στη Σούμπρα, όπου τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος και στην οποία παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ενώ η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσωπήθηκε από την  Γ.Γ. κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

 

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε επίσης ο Πρόεδρος του ΕΝΟΚ κ. Γιώργος Χαγιάτ με την οικογένειά του, o Πρόεδρος του Ελληνικού Πνευματικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης και πλήθος πιστών της Ελληνικής Παροικίας, που συνέρευσε από νωρίς στην εκκλησία, ακούγοντας τους ψαλμούς του Κοινοτικού Πρωτοψάλτη Γιάννη Κούντρια, αλλά και με ιδιαίτερη προσοχή το κήρυγμα το Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου, το οποίο επικεντρώθηκε στο νόημα της γιορτής των Βαΐων, το οποίο συνέδεσε με τον Ερχομό και την Παρουσία του Ιησού αλλά και σε όσα διαδραματίζονται στη συνέχεια, για να καταλήξει στην Σταύρωση Του…

 

 

Στο τέλος της Λειτουργίας, οι πιστοί αφού κοινώνησαν, έλαβαν με ιδιαίτερη συγκίνηση ως συμβολικό δώρο από τον π. Τιμόθεο από  έναν ευλογημένο Σταυρό, από περίτεχνο πλέξιμο φύλλων από βάγια και αμέσως μετά, προσφέρθηκε κέρασμα, καθώς και γεύμα με ψάρι, στο οποίο συμμετείχαν οι επίσημοι, πιστοί και πάροικοι.

 

Αρέσει σε %d bloggers: