thumbnail of Easter 18
Νέο Φως 02.04.2018
02/04/2018
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Με 97% νικητής των εκλογών ο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι
02/04/2018
Show all

Τηλεοπτικό αφιέρωμα του Nile Culture Channel για τον Ελληνισμό του Καΐρου και ευρύτερα της Αιγύπτου

Ιδιαίτερα τιμητική αναφορά στην ιστορία και την παρουσία της Ελληνικής Παροικίας στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια αλλά  και γενικότερα στην Αίγυπτο, πραγματοποίησε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Nile T.V, προβάλλοντας από το πολιτιστικό του κανάλι Culture Channel, ένα πλούσιο τηλεοπτικό αφιέρωμα διάρκειας μισής ώρας!

Στο εν λόγω αφιέρωμα, εμφανίζονται και καταθέτουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Αντιπρόεδρός της κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γ. Γραμματέας της Ε.Κ.Κ. κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Καθηγήτρια Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ κ. Βασιλική Νικητοπούλου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικών και Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Καΐρου και πρώην Μορφωτικός Ακόλουθος της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Χισάμ Νταρουίς καθώς και ο κ. Μωχάμεντ Χάμντυ Ιμπραχήμ Επίτιμος Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Καΐρου.

Το αφιέρωμα του Nile Culture Channel, με σκηνοθεσία και ύφος ντοκυμαντέρ ξεδιπλώνεται με γοργό τηλεοπτικό ρυθμό και αναφέρεται στην πολύχρονη και μυστηριώδη έλξη και φιλία, εδώ και αιώνες, μεταξύ των δύο λαών Ελλάδας και Αιγύπτου, όπου οι πρώτοι έρχονται στην Αίγυπτο γιατί τη θεωρούν ως μια άλλη, παράλληλη πατρίδα τους, και οι δεύτεροι, να συνυπάρχουν και να συμβιώνουν με τους Έλληνες, με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης, όπως μεταξύ αδελφών.

Αξίζει ιδιαίτερη μνεία, στο γεγονός ότι στην πλειοψηφία του αφιερώματος ο τηλεοπτικός σταθμός επικαλέσθηκε και παρουσίασε άγνωστα φωτογραφικά και έγγραφα ντοκουμέντα, τα οποία έχει στην διάθεση του το Ιστορικό Αρχείο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, στους χώρους του οποίου, προ ημερών, πραγματοποιήθηκε σημαντικό μέρος των γυρισμάτων!

Δείτε στη συνέχεια το εξαιρετικό αφιέρωμα του Nile Culture Channel και ανακαλύψτε άγνωστες λεπτομέρειες από την κοινή μοίρα και πορεία των δύο αδελφών λαών, της Ελλάδας και της Αιγύπτου, από τα βάθη των αιώνων έως και σήμερα, σε σημαντικές περιόδους της Ιστορίας τους καθώς και την ειρηνική συνύπαρξη τους…

 

Αρέσει σε %d bloggers: