Αντίο Βασίλη Ρεπαπή…
05/04/2018
Δέος και οδύνη στην Αποκαθήλωση του Χριστού, στον Άγιο Νικόλαο στο Χαμζάουι
06/04/2018
Show all

Κατάνυξη και ταπεινότητα, στην Ακολουθία Ιερού Ευχελαίου στον Αγ. Νικόλαο στο Χαμζάουι

Όπως σε κάθε σημείο όπου πάλλεται από συγκίνηση η Θρησκευτική κοινότητα, αυτές τις Άγιες ημέρες, έτσι και στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, χθες το βράδυ, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. κ. Νικόδημου, η Ελληνική Παροικία παραβρέθηκε για να παρακολουθήσει αλλά και για να συμμετάσχει στην Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου, της Μεγάλης Τετάρτης.

Κατάμεστος, λοιπόν, ο μεγαλοπρεπής ναός δέχθηκε από νωρίς τις δεκάδες πιστών με τις οικογένειές τους, επισήμους καθώς και Παροίκους, οι οποίοι παρακολούθησαν, οι περισσότεροι μάλιστα με τις οικογένειες τους, με ευλάβεια και προσήλωση όλα όσα διαδραματίσθηκαν, έως αργά βράδυ…

Όπως και το χριστιανικό συναίσθημα, έτσι και η εξέλιξη της χθεσινής Ακολουθίας ανέσυραν από την ψυχή των παρευρισκομένων το κλίμα πένθους της Μεγάλης Εβδομάδας, που από χθες άρχισε, πλέον, η κορύφωσή του, πλησιάζοντας στη συγκινητική και ιερή αποκαθήλωση της Παρασκευής.

Έτσι, λοιπόν, η παρουσία δεκάδων πιστών, όπως και το μαύρο πένθιμο χρώμα στον εσωτερικό στολισμό του Ναού, η ανάλογη ενδυμασία Μητροπολίτη και  ιερέων, συνέβαλαν στο κλίμα της βαθειάς κατάνυξης το οποίο κράτησε καθηλωμένους ανεξαιρέτως όλους όσους βρέθηκαν στην Ακολουθία.

 

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, διακρίναμε τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στο Κάιρο κ. Γεώργιο Δασκαλόπουλο, την  κ. Ελίνα Κυριακοπούλου Σύμβουλο της Πρεσβείας και Επιτετραμμένη Α’, τη Γ. Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, τον πρώην Διευθυντή της Ε.Κ.Κ. κ. Αδαμάντιο Γεωργίου, τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργο Ζουμπουλίδη, τον Κοινοτικό Επίτροπο Ανδρέα Γιόσρυ, την Οικονομική Διαχειρίστρια του Ε.Π.Κ.Κ. κ. Κωνσταντίνα Γεδεών, το Διευθυντή του Μεταφραστικού τμήματος κ. Αποστόλη Γυφτογεωργίου, τον Προξενικό υπάλληλο κ. Πέτρο Μεγάμες, καθώς και εκπροσώπους Σωματείων, πολλούς πιστούς και παροίκους.

Αρέσει σε %d bloggers: