Ο Ελληνικός λαός και η Ελλάδα αξίζουν να ζήσουν τη δική τους Ανάσταση, μετά από τη Μεγάλη Εβδομάδα που έχει κρατήσει χρόνια ολόκληρα, με τα οικονομικά προβλήματα, αναφέρει μεταξύ άλλων σε σημερινή συνέντευξή του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ισχυρή “συνεργασία αγάπης και φιλίας μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου και των ηγετών τους”, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από αυτή που ζούμε, χαρακτηρίζοντας  το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, ως τις γέφυρες ανάμεσα στην Ευρώπη και τον Αραβικό κόσμο.
Ακολούθως, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ επεσήμανε και τα φαινόμενα φανατισμού τα οποία, όπως είπε, υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες και πρόσθεσε ότι, τα φαινόμενα αυτά τα κατακρίνουμε με όλη μας την ψυχή.
Τέλος, για το μήνυμα της ημέρας του Πάσχα, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι “το φως της Ανάστασης το ανακαλύπτεις περισσότερο εκεί που υπάρχει σκοτάδι και το οποίο μας καλεί να βρεθούμε κοντά σε αρρώστους, ανήμπορους σε αδελφούς μας που έχουν ανάγκη, και αυτοί είναι οι οποίοι θα μας δώσουν τα κλειδιά του Παραδείσου…”
Αρέσει σε %d bloggers: