Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για το πρόγραμμα “Νόστος” την 30η Απριλίου 2018 στην Αλεξάνδρεια, παρουσία των Προέδρων Αλ Σίσι-Παυλόπουλου και Αναστασιάδη, έχει αρχίσει.

bdr

‘Ενας μεγάλος αριθμός ανθρώπων εργάζεται αθόρυβα και βρίσκεται κυριολεκτικά, ήδη, σε πυρετό προετοιμασίας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για το σκοπό αυτό, όπως για παράδειγμα τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου που επισκέφθηκαν την περασμένη Τρίτη, 3 Απριλίου, τα γραφεία των Αρχείων της Ε.Κ.Κ., για λήψη πλάνων από έγγραφα, άλμπουμ φωτογραφιών από παλιότερες δεκαετίες και ιστορικά στοιχεία, βιβλία και πίνακες, καθώς και για συνέντευξη με τον Προέδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Χρήστο Καβαλή που θα αναφέρονταν στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.
Το τηλεοπτικό συνεργείο το οποίο ενεργούσε με εντολή του Υπουργείου Αιγυπτιακής Μετανάστευσης και Διασποράς, ετοιμάζει ιστορικό τηλεοπτικό ντοκυμαντέρ για τους Αιγυπτιώτες και το οποίο θα αρχίσει να προβάλλεται σύντομα από τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα και παράλληλα στις εκδηλώσεις της 30ης Απριλίου, έφτασε ανυπόμονο νωρίς το πρωί της Τρίτης, στα γραφεία των Αρχείων της Ε.Κ.Κ. και, ξαφνικά, μέσα σε λίγα λεπτά όλος ο χώρος των γραφείων μετατράπηκε σε ένα απέραντο τηλεοπτικό στούντιο…

 

Δώδεκα άνθρωποι ένα αληθινό σμήνος που κινούνταν συνεχώς, δεκάδες μέτρα καλωδίων απλωμένα στο πάτωμα, μικροί και μεγάλοι τρίποδες για κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, σχεδόν σε κάθε δωμάτιο, μικροί προβολείς με πτερύγια ελεγχόμενου φωτισμού, κρεμασμένα φίλτρα αντανάκλασης φωτισμού, όργανα μέτρησης, συνέθεταν αυτό το πολύβουο “τηλεπτικό πλατό” που επί 10 ώρες προσπαθούσε να ολοκληρώσει μέρος τηλεοπτικού υλικού που θα προβάλλονταν στις εκδηλώσεις “Νόστος”.
Η επίσημη Ιστοσελίδα της Ε.Κ.Κ. ekk.org και η εφημερίδα “Νέο Φως” ήταν εκεί, σε αυτό το ιδιότυπο τηλεοπτικό πλατό και κατέγραψε βήμα-βήμα την υποδοχή που έτυχαν οι “επισκέπτες”, από την Υπεύθυνη του Αρχείου της Ε.Κ.Κ. κ. Χάιδω Ζώτου, τον Αρχισυντάκτη της Ιστοσελίδας και εφημερίδας, Γιώργο Πεχλιβανίδη, και την υπάλληλο κ.Ράνια Άττα, όπως και κάθε συμμετοχή στην ξενάγηση και στην προσπάθεια της προετοιμασίας του ντοκυμαντέρ, ώστε να αναδειχθούν μοναδικές στιγμές όσων συνέβησαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες!
Το φωτογραφικό και το βιντεοσκοπημένο υλικό που συλλέξαμε αποδείχθηκε ιδιαιτέρως σημαντικό. Κρίναμε ότι θα ήταν καλύτερα να παρακολουθήσουμε ότι συνέβη την ημέρα αυτή, σε 2 βίντεο, όπου θα παρακολουθήσετε την ιδιωτικού χαρακτήρα ενημέρωση του Προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ.Χρήστου Καβαλή στους παραγωγούς της εκπομπής, μέρος της ξενάγησης στα Ιστορικά Αρχεία της Ε.Κ.Κ. και, φυσικά τα δρώμενα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της τηλεοπτικής συνέντευξη που παραχώρησε σ Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ.Χρήστος Καβαλής και, επισήμως, θα δείτε σύντομα στις τηλεοπτικές σας οθόνες!

Τα πλάνα των βίντεο που θα παρακολουθήσετε, είναι αυθεντικά, με λίγες περικοπές και μοντάζ κι αυτό από μόνο του το κατατάσσει στην κατηγορία ντοκουμέντα, που αξίζει την προσοχή σας και πολύ δε περισσότερο να αποτυπωθεί στη μνήμη σας ως ανεκτίμητο οπτικοποιημένο υλικό…
Αρέσει σε %d bloggers: