Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους “Το εισιτήριο”
19/04/2018
Έκκληση για ειρήνη από τους Χριστιανούς ηγέτες στη Μέση Ανατολή
19/04/2018
Show all

Κάιρο-Μόσχα με ποδήλατο για την αγαπημένη του ομάδα ποδοσφαίρου της Αιγύπτου!

Στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, το περασμένο Σάββατο 14 Απριλίου 2018 διαδραματίσθηκαν συγκινητικές σκηνές, καθώς ένας τολμηρός Αιγύπτιος ποδηλάτης παρουσία συγγενών και φίλων του, ξεκινούσε μια δύσκολη αποστολή, να διανύσει με ποδήλατο την διαδρομή Κάιρο-Μόσχα και να είναι παρών σε αγώνα της αγαπημένης του εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου!

Πρόκειται για τον Μωχάμεντ Νούφαλ, ο οποίος ξεκίνησε την αποστολή του, η οποία κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, καθώς θα πρέπει να καλύψει μια απόσταση, σχεδόν, 5.000 χιλιόμετρων, διασχίζοντας διαδοχικά τρείς ηπείρους, αφού σκοπεύει να φτάσει στον προορισμό του περνώντας από χώρες όπως την Ιορδανία, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Μολδαβία και την Ουκρανία.

Για λόγους ασφαλείας θα παρακάμψει τη Συρία και το Ιράκ, χρησιμοποιώντας αεροπλάνο και μετά… ολοταχώς για Μόσχα, ώστε να είναι “παρών” στις 15 Ιουνίου 2018 στο “Κεντρικό Στάδιο Γιεκατερίνσμπουργκ” στον πρώτο αγώνα της αγαπημένης του Έθνικης ομάδας της Αιγύπτου, απέναντι στην Ουρουγουάη.

Για αυτή την περιπέτεια με το ποδήλατό του, ο Μωχάμεντ Νούφαλ λίγο πριν ξεκινήσει από την πλατεία Ταχρίρ, δήλωσε:  ¨Είναι περισσότερο για το ταξίδι, παρά για τον προορισμό γιατί αν ήταν απλά για το Μουντιάλ θα χρησιμοποιούσα αεροπλάνο.

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μένα να δω νέα πράγματα…” κατέληξε ο νεαρός Αιγύπτιος, πριν ανέβει στο mountain bike του και ξεκινήσει την πολυήμερη περιπέτειά του.

Μαζί του έχει πάρει τα απολύτως απαραίτητα, όπως GPS, κάποια ανταλλακτικά, επιπλέον κινητό τηλέφωνο, μπαταρίες και εξοπλισμό κατασκήνωσης.

Στη διάρκεια του ταξιδίου του ο Μωχάμεντ Νούφαλ, όπως ανέφερε, θα διανυκτερεύει είτε στη σκηνή του, είτε σε κάποιο ξενοδοχείο ή σε σπίτια ξένων, που θα του προσφέρουν, όπως ελπίζει, την φιλοξενία τους.

Αρέσει σε %d bloggers: