Πάμε Αχιλλοπούλειο το Σάββατο, για πολύ…θέατρο!
20/04/2018
Έφυγε από κοντά μας ο Αιγυπτιώτης Ηλίας Παυλούσης
20/04/2018
Show all

Παρούσα η Ελλάδα μεταξύ 22 χωρών που συμμετέχουν στο 6ο φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Με την συμμετοχή 22 χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, πραγματοποιείται αυτό το διάστημα 20-27 Απριλίου 2018 στο Κάιρο υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού το φετινό 6ο φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Αιγύπτου.

Όπως ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής του φεστιβάλ κ. Άμπντ Ελ Φατάχ, το φετινό φεστιβάλ θα περιλαμβάνει, 22 συμμετοχές χωρών, όπως: η Σρι Λάνκα, η Εσθονία, η Αλγερία, η Σαουδική Αραβία, η Κίνα, οι Μαλβίδες, το Μεξικό, η Ινδία, η Ελλάδα, το Πακιστάν, η Παλαιστίνη, η Συρία, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Ταϋλάνδη, η Τυνησία, η Αρμενία, η Ινδονησία, η Γκάνα, η Νιγηρία, το Σουδάν και, βεβαίως, η διοργανώτρια Αίγυπτος.

Όπως τόνισε ο κ. Φατάχ, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, σε όλο το Κάιρο όπως, ανάμεσα στα άλλα, στο Κάστρο Salah Al Dein, στο Φρούριο Ghoury  στην οδό Moez, στον Horreya Garden δίπλα στην Όπερα, στο Hanager Theatre και, στο Al-Korba.

Επίσης, στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται δραστηριότητες, όπως εργαστήρια, μεταξύ των οποίων ένα σεμινάριο για το κοινό, ένα αφρικανικό εργαστήριο τέχνης, ένα εργαστήριο για τα παιδιά καθώς και η επίδειξη παραγωγής ενός κλασσικού προϊόντος της Αιγύπτου.

Όπως επεσήμαναν οι διοργανωτές, το φεστιβάλ έρχεται ως μέρος των προσπαθειών του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, να γεφυρώσει διαφορετικούς πολιτισμούς από όλο τον κόσμο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “οι τέχνες παραμένουν μια γλώσσα και μια γέφυρα που συνδέει πολιτισμούς και ανθρώπους του κόσμου και ενθαρρύνει τον διάλογο και την κατανόηση.”

Αξίζει να τονισθεί στο σημείο αυτό ότι η Σρι Λάνκα έχει επιλεγεί ως προσκεκλημένη χώρα του 6ου φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, λόγω των εξαιρετικών επιτευγμάτων και μοναδικών έργων σε ένα ευρύ φάσμα τεχνών.

Αρέσει σε %d bloggers: