Ο επενδυτικός χάρτης της Αιγύπτου περιλαμβάνει ελπιδοφόρες ευκαιρίες για επενδυτές σε διάφορους τομείς, δήλωσε η Αιγύπτια Υπουργός Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας κ. Σάχαρ Νασρ σε εκπροσώπους αμερικανικών εταιρών κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου, η κ. Νασρ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους ενδιαφερόμενων αμερικανικών εταιριών, που επιθυμούν να επενδύσουν στην Αίγυπτο, κατά την διάρκεια συμμετοχής τους στις εαρινές συναντήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η αρμόδια Υπουργός προχώρησε σε μια επισκόπηση των μεταρρυθμίσεων που επιτεύχθηκαν στη χώρα υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης να ενθαρρύνει τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα για την οικονομική ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα η θέσπιση του νέου επενδυτικού Νόμου και των εκτελεστικών κανονισμών του, καθώς και το Νόμο περί πτωχεύσεων και τις τροποποιήσεις των εταιριών και των Νόμων για την Κεφαλαιαγορά, καθώς και η υλοποίηση εθνικών μέγα-έργων που ολοκληρώθηκαν με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της διώρυγας του Σουέζ και την ίδρυση πολλών νέων πόλεων, μεταξύ των οποίων η Νέα Διοικητική πρωτεύουσα και το Νέο Ελ Αλαμέιν.

Θυμίζουμε στο σημείο αυτό, ότι τον Ιούνιο του 2017 ο Πρόεδρος Αλ Σίσι υπέγραψε έναν πολυσήμαντο επενδυτικό Νόμο, ο οποίος ενθαρρύνει τις πολύ αναγκαίες επενδύσεις, με μια σειρά αξιόλογων κινήτρων, όπως φοροαπαλλαγή του 50% επενδύσεων που πραγματοποιούνται σε υποανάπτυκτες περιοχές, αλλά και προώθηση επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, με δωρεάν κατανομή αγροτεμαχίων για στρατηγικής σημασίας δραστηριότητες όπως και μια σειρά άλλων κινήτρων, όπως τόνισε η Υπουργός Επενδύσεων και Διεθνούς  Συνεργασίας κ. Σάχαρ Νασρ.

Αρέσει σε %d bloggers: