EKTAKTH ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με σημαντικές αλλαγές και τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθεί τελικά το 7ήμερο πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων του Προγράμματος “Νόστος-Η Επιστροφή” η τελετή έναρξης του οποίου θα πραγματοποιηθεί, παρουσία των Προέδρων της Ελλάδας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, της Αιγύπτου κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη, ως γνωστόν, την επόμενη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στην Αλεξάνδρεια.

Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έχουν ως συνέπεια το εν λόγω 7ήμερο πρόγραμμα της Ελληνικής αποστολής να διαφοροποιηθεί, σε αρκετά του σημεία μάλιστα, ως εξής:

Tην πρώτη ημέρα του προγράμματος, την 30η Απριλίου 2018 το δείπνο των τριών Προέδρων και των επίσημων προσκεκλημένων τους, σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξάνδρειας, μετατίθεται για τις 6:30 μ.μ. αντί στις 5 όπως αρχικά είχε ορισθεί .

Η επίσκεψη των Προέδρων, την επομένη Τρίτη 1η Μαΐου στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μετατέθηκε για τις 8 π.μ. αντί την 10η π.μ. όπως αναφέρονταν στον προηγούμενο σχεδιασμό αλλά και γεύμα, στις 2 το μεσημέρι.

Την Τετάρτη 2 Μαίου 2018, ημέρα συνάντησης επισήμων με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’, οι νέες αλλαγές  προβλέπουν, πλέον, επίσκεψη στο “Ελληνικό τετράγωνο” ήτοι, περιήγηση σε Ελληνικά σχολεία της Αλεξάνδρειας, αλλά και το Ελληνικό Κοιμητήριο της πόλης. Την ίδια ημέρα ακυρώνεται η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ελ Αλαμέιν.

Την Πέμπτη 3η Μαΐου, είναι προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη στο Μουσείο της Αλεξάνδρειας, στο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο καθώς και σε παρακείμενο χώρο, στους κήπους Σαλαλάτ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη ανασκαφές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Την ίδια, επίσης, ημέρα έχει προστεθεί μια επίσκεψη που δεν υπήρχε στο πρόγραμμα των προηγούμενων ημερών, κι αυτή  θα είναι στη Ναυτική Ακαδημία Τεχνολογικών Επιστημών και Θαλάσσιων Μεταφορών, όπου σημειωτέον, φοιτούν και 9 Έλληνες  σπουδαστές ενώ, αργότερα θα ακολουθήσει γεύμα στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξάνδρειας!

Τα παραπάνω αφορούν την  Αλεξάνδρεια, γιατί την επόμενη ημέρα Παρασκευή 4 Μαΐου η Ελληνική αποστολή και μαζί οι επίσημοι θα μεταβούν στο Κάιρο, για προγραμματισμένη επίσκεψη στις 3 μ.μ.στις Πυραμίδες, εν συνεχεία γεύμα παρουσία Αιγυπτίων αξιωματούχων και άλλων παραγόντων.

Την επομένη, Σάββατο 5 Μαΐου μετάβαση σε γνωστό Αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο, αλλά και πρόβλεψη για ένα παραδοσιακό γεύμα Βεδουίνων.

Και με αυτές τις προσθήκες, που αναφέραμε παραπάνω ολοκληρώνεται το επίσημο ταξίδι της Ελληνικής αποστολής, που θα βρίσκεται στην Αίγυπτο, με αφορμή τις εναρκτήριες εορταστικές εκδηλώσεις του Προγράμματος “Νόστος”.

Αρέσει σε %d bloggers: