Εγκαινιάζεται αύριο το απόγευμα στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Καΐρου το 2ο Διεθνές Φόρουμ Τεχνών Α.Μ.Ε.Α, Awladna με τη συμμετοχή πολλών χωρών από όλον τον κόσμο, όπως Γερμανία, Ινδία, Η.Π.Α, Παλαιστίνη, Συρία, Καμερούν, Νιγηρία, Ουγκάντα, Σιγκαπούρη, Κίνα, Μαρόκο και φυσικά η Ελλάδα της οποίας τη συμμετοχή εξασφάλισε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου. Η χώρα μας θα αντιπροσωπευθεί από τον Κυριάκο Φριλίγκο που θα παίξει μπουζούκι σε διάφορες εκδηλώσεις του Φόρουμ καθώς και τον Στέφανο Εφραιμίδη που θα παίξει κρουστά.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες Α.Μ.Ε.Α θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα που έχουν προετοιμάσει  στις παρακάτω εκδηλώσεις :

Al Gezira Youth Centre, Σάββατο, 28 Απριλίου, 16:00

Al Alfi street, Κυριακή, 29 Απριλίου, 16:00 

Civil Education Centre, Τρίτη 1η Μαΐου 15:00

Amir Taz Palace , Τετάρτη 2 Μαΐου 16:00

Επίσης στα πλαίσια του φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας, Άμπντ Ελ Φατάχ Αλ Σίσι και θα πραγματοποιηθεί από 27 Απριλίου ως 4 Μαΐου, θα προβληθούν στο διαγωνιστικό μέρος δύο ελληνικές ταινίες.

Η ταινία μικρού μήκους “ΓΕΝΕΘΛΙΑ” του Δημήτρη Κατσιμίρη (όπου ο Μάριος, ένας νεαρός με εγκεφαλική παράλυση, περιμένει μαζί με την μητέρα του στο σπίτι τους, τον θείο του να έρθει να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 22α γενέθλια του. Ο ερχομός του θείου του όμως, με την νέα του φίλη, θα αναστατώσει την οικογένεια και θα δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα ) και  το ντοκυμαντέρ “ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΦΤΕΡΑ” της Βίβιαν Παπαγεωργίου ( ένα μικρού μήκους ντοκυμαντέρ για μια ομάδα χορευτών με αναπηρία. Τους ακολουθεί στις πρόβες και στις παραστάσεις τους και παρακολουθεί τον τρόπο που κινούνται στην πόλη και το πώς αντιμετωπίζουν την ζωή και την καθημερινότητά τους μέσα από την τέχνη τους.)

Οι ταινίες σύμφωνα με το πρόγραμμα θα προβληθούν ως ακολούθως:

Τα Γενέθλια, Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, στις 13:30 Civil Education Centre/ HALL 9

Με Ανοιχτά Φτερά, Πέμπτη 3 Μαϊου, στις 10:00π.μ, Civil Education Centre/ HALL 9

 

 

 

 

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: