Ατζέντα θεμάτων υψηλής προτεραιότητας για την Παροικία περιελάμβανε η συνάντηση του ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλου, με την ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και ειδικότερα, τον Πρόεδρό της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστο Καβαλή, τον Αντιπρόεδρό της κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν και την Γ.Γ. κ Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, το μεσημέρι της Τρίτης 1 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο Παλεστάιν, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τερενς Κουικ.

Κυρίαρχο θέμα ήταν αυτό των Ελληνικών εκπαιδευτηρίων στην Αίγυπτο, για τα οποία ενημερώθηκε αναλυτικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώ παράλληλα, έλαβε γνώση για τις πρωτοβουλίες και τον κύκλο επαφών που είχε η Ε.Κ.Κ. το τελευταίο διάστημα, τόσο με τους εκπαιδευτικούς φορείς, αλλά και εκπρόσωπους των πολιτικών κομμάτων, πρόσφατα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Επίσης, τέθηκε υπόψη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου αίτημα της Ε.Κ.Κ. για συνδρομή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την ηγεσία της Αιγύπτου, για την αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος προσωρινής άδειας παραμονής που έχουν οι Αιγυπτιώτες Έλληνες και Κύπριοι που γεννήθηκαν στην Αίγυπτο μετά το 1952, προκειμένου να αλλάξει, επανερχόμενο σε ότι ίσχυε πριν, δηλαδή με την παροχή 10ετούς άδειας παραμονής και εργασίας.

Στην ίδια συνάντηση, ο κ. Τέρενς Κουίκ, ζήτησε από την ηγεσία της Ε.Κ.Κ. να επισπευτούν το συντομότερο, οι διαδικασίες και τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, όπως  έχει θέσει ως κορυφαίο στόχο της η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών αποστολής των απαιτούμενων εγγράφων, για την επίσπευση από την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας, της αποστολή όλων των συντάξεων των Αιγυπτιωτών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ίδια συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Γ.Γ. της Προεδρίας Πρέσβης ε.τ. κ.Γεώργιος Γεννηματάς, η Δ/ντρια του Διπλωματικού γραφείου της Προεδρίας Πρέσβης Αικατερίνη Κόικα, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μιχαήλ – Χρήστος Διάμεσης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κ.Γεώργιος Δασκαλόπουλος. 

 

Αρέσει σε %d bloggers: