Το “Χρυσό Κλειδί της Αλεξάνδρειας” στον ΠτΔ κ.Προκόπη Παυλόπουλο
03/05/2018
Επίσκεψη αναμνήσεων για 120 Έλληνες και Κύπριους Αιγυπτιώτες, στον ΕΝΟΚ, την Παρασκευή 4 Μαΐου
04/05/2018
Show all

Σε 76.211 ανέρχονται τα οικόπεδα που προσφέρει η Αιγυπτιακή κυβέρνηση για σπίτια και επαγγελαμτικούς χώρους

Τις λεπτομέρειες ενός εν εξελίξει Κυβερνητικού προγράμματος προσφοράς  οικιστικών μονάδων, καθώς και οικοπέδων για κατασκευή κατοικιών, εμπορικών χώρων και χώρων γραφείων για το οικονομικό έτος 2018-19 ανακοίνωσε, προ ημερών, ο Αιγύπτιος Υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης κ.Μαντμπούλι, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Δελτίο Εμπορικών και Επιχειρηματικών Ειδήσεων για το μήνα Απρίλιο 2018 που λαβαμε πριν απο λίγο, απο το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μαντμπούλι, το πρόγραμμα της αρμόδιας Αιγυπτιακής Αρχής Νέων Αστικών Κοινοτήτων(New Urban Communities Authority -NUCA) περιλαμβάνει την διάθεση μεγάλου αριθμού τόσο έτοιμων οικιστικών μονάδων όσο και οικοπέδων, προς κατασκευή ακινήτων διαφόρων χρήσεων, με βασικούς στόχους κατ αρχήν την ικανοποίηση των οικιστικών αναγκών.

Ο κ.Μαντμπούλι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το εν λόγω κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, περίπου, 76.211 οικόπεδα οικιστικών και εμπορικών χρήσεων σε νέες πόλεις μεταξύ των οποίων 744 οικόπεδα μεικτής οικιστικής χρήσης, αλλα 630 οικόπεδα οικιστικης χρήσης για μικρούς επενδυτές και 45 μεγάλα οικόπεδα οικιστικής χρήσης, συνολικής επιφάνειας 7.095 τ.μ. που διατεθούν μέσω real estate developers.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, τα μεγάλα οικόπεδα πρόκειται να διατεθούν μέσω τριών εναλλακτικών συστημάτων δημοπρασιών, ήτοι μέσω υποβολής συνεταιριστικών προσφορών, μέσω υποβολής κλειστών φακέλων προσφορών, καθώς και μέσω προκαθορισμένων τιμών αναφοράς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, την διάθεση 74.163 οικοπέδων που θα εκχωρηθούν με την μέθοδο της δημόσιας κλήρωσης, ενώ περιλαμβάνεται ακόμα η διάθεση 788 οικοπέδων για κατασκευή χώρων γραφείων και υπηρεσιών σε 18 νέες πόλεις 41 αναλόγων οικοπέδων, στο πλαίσο του προγράμματος κοινωνικής στέγασης και 39 ακόμα οικοπέδων, στο πλαίσο του προγράμματος στέγασης για μεσαία εισοδηματικά στρώματα, με τίτλο “Dar Misr”.

Αρέσει σε %d bloggers: