thumbnail of 0507 web
Νέο Φως 07.05.2018
07/05/2018
Πρωτόκολλα εμπορικής και βιομηχανικής συνεργασίας Αιγύπτου-Ελλάδας ύψους 400 εκ. Ευρώ!
07/05/2018
Show all

Το “στίγμα” μιας νέας εποχής για την Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως, στην Τακτική Γενική  Συνέλευση

Τα στοιχεία που αναδείχθηκαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της “Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως” το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 4 Μαΐου 2018, ήταν ότι η οργάνωση και οι παρεχόμενες υπηρεσίες της Στέγης πέρασαν, οριστικά και αμετάκλητα, στην μετά Στέλλα Κυριάζη εποχή.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει, όπως τονίσθηκε από τους ομιλητές, να εφαρμοσθεί ένα τέτοιο διαχειριστικό μοντέλο που θα συνδυάζει αρμονικά τη βιωσιμότητα της Στέγης, χωρίς αυτό, ωστόσο, να επηρεάζει την πολιτική χαμηλών τιμών και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος κ. Ζαχαρίας Φούμελης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον Ελληνικό χαρακτήρα της Στέγης που πρέπει να διατηρηθεί αναλλοίωτος, από το πέρασμα μίας εποχής σε μια άλλη, αλλά και την επίτευξη οικονομικής ευρωστίας που θα επιτρέπει στην Στέγη Ηλιουπόλεως να παραμείνει η πλέον ζωντανή Ελληνική γωνιά της Παροικίας.

Αμέσως μετά, έλαβε το λόγο ο κ. Ανδρέας Ρούσσος Γραμματέας της Στέγης, που αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά της αείμνηστης Στέλλας Κυριάζη επί χρόνια προς την Στέγη, η οποία κάλυπτε άμεσα όλες τις ελλείψεις σε πάγιο εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά, ανάγκες για τις οποίες, πλέον, απαιτείται κατάλληλη και ορθολογική διαχείριση, καθώς δεν θα υπάρχει η συνδρομή και βοήθεια της αείμνηστης Αιγυπτιώτισσας…

Όλα τα κόστη, από την αντικατάσταση πιάτων μέχρι και του εξοπλισμού, είναι υπολογίσιμα και σοβαρά πια για εμάς, και πρέπει να βασισθούμε στις δυνάμεις μας, τόνισε χαρακτηριστικά, ώστε να διατηρήσουμε την σωστή ισορροπία, σε έσοδα-έξοδα, και να παραμείνει η Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως πιστή στις παραδόσεις της.

Ακολούθησε η παρουσίαση στοιχείων από την πλευρά του κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν, Μέλος του Δ.Σ της Στέγης, ο οποίος τόνισε με έμφαση , πως καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια από την πλευρά ης διοίκησης της Στέγης  ώστε με πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους, να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει περαιτέρω την ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος, τόσο σημαντικού όπως είναι το φαγητό.

Μέσα από την παρουσίαση ενός περιεκτικού επιχειρηματικού πλάνου, ο κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κατέδειξε τρόπους και ιδέες, πως στο εξής ο στρατηγικός στόχος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως είναι καταρχήν να μάθει η Στέγη να ζει με δικά της έσοδα και να συμπεριφέρεται με σωστό επιχειρηματικό τρόπο και την ίδια ώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική, απέναντι σε αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο κατέληξε ο κ. Γκρουνστέιν,  να δημιουργήσουμε έναν κατάλληλο δικό μας εσωτερικό μηχανισμό, που θα μας επιτρέπει να συμπιέσουμε τα κόστη και να πετύχουμε, όπου είναι δυνατόν και άμεσα, την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών μας.

Παρόντες, ως επίσημοι προσκεκλημένοι στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Στέγης ήταν, ο Μητροπολίτης Μέμφιδας κ.κ. Νικόδημος, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, η Επόπτρια Γραφείων της Ε.Κ.Κ. κ.Βίλλυ Πολίτη και ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Α.Ε. κ. Βασίλης Ζουέ.

Τόσο ο Μητροπολίτης Μέμφιδας κ.κ. Νικόδημος, ο Γενικός Πρόξενος κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, όσο και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής, στις σύντομες τοποθετήσεις τους είχαν ως κοινό σημείο αναφοράς την νέα εποχή που πρέπει να συνηθίσει, πλέον, να ζει η Στέγη, χωρίς τη συνδρομή της Στέλλας Κυριάζη, αλλά και να δηλώσουν την εμπιστοσύνη τους προς την διοίκηση της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως ότι θα καταφέρει, με ορθολογικό τρόπο να γίνει ένα κοινό σημείο αναφοράς για την Παροικία, για τις ποιοτικές υπηρεσίες της και την Ελληνικότητά της.

Το “στίγμα” της νέας εποχής για την Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως ήταν ασφαλώς ευδιάκριτο αλλά και πειστικό, στο γεύμα που ακολούθησε μετά το τέλος της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, προς τους παρευρισκόμενους, με μια ποικιλία πιάτων και ορεκτικών, που ξεχώριζαν για την φρεσκάδα και την Ελληνικότητα τους, στοιχεία στα οποία πρέπει να βασισθεί, πλέον, η Στέγη προκειμένου να γυρίσει σελίδα και να βρει τον βηματισμό της.

Αρέσει σε %d bloggers: