Μια συγκινητική ανθρώπινη πλευρά του Μωχάμεντ Σαλάχ, του Εθνικού ήρωα της ομάδας ποδοσφαίρου της Αιγύπτου και της Λίβερπουλ, αποκάλυψε, σε χθεσινό δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της Egypt Independent, που αναφέρεται σε μια άγνωστη ως τώρα δωρεά του παίκτη στο χωριό απ’ όπου κατάγεται, προκειμένου να έχουν οι κάτοικοί του καθαρό και πόσιμο νερό!

Συγκεκριμένα, ο Μωχάμεντ Σαλάχ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έκανε δωρεά μια μεγάλη έκταση, αξίας 8 εκ. Λιρών Αιγύπτου, στο χωριό Shabratu, της περιοχής Gharbia  και ένα ποσό 30.000 ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί σταθμός άντλησης υδάτων, για την παροχή πόσιμου νερού στους κατοίκους του χωριού του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πατέρας του παίκτη, ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει ως μάρτυρας της σύμβασης δωρεάς παραχώρησης, χωρίς αποζημίωση, της παραπάνω έκτασης, όπου θα δημιουργηθεί η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, η οποία θα τροφοδοτεί με πόσιμο νερό τα χωριά Najrej και Shabratu καθώς και άλλα γειτονικά χωριά της περιοχής Basyoun στην περιφέρεια Gharbia.

Ο κυβερνήτης της Gharbia κ. Ahmed Deif Sakr αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, δήλωσε: “Η δωρεά δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Μωχάμεντ Σαλάχ,  ο παίκτης είναι φιλάνθρωπος και έχει κάνει ως τώρα γενναιόδωρες προσφορές στους Αιγυπτίους γενικά, αλλά και προς τους κατοίκους του χωριού του ειδικότερα.

Ο Σαλάχ είναι ένα πρότυπο, συνέχισε ο κ. Σάκρ, που πρέπει να ακολουθήσει η νεολαία καθώς είναι ήδη αγαπητός από εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο εφόσον είναι και ο καλύτερος Πρεσβευτής της Αιγύπτου στην προώθηση του τουρισμού μας…”

Αρέσει σε %d bloggers: