Άνοιξε επίσημα από χθες, Τρίτη 8 Μαΐου 2018, στο Smart Village του Καΐρου, τις πύλες του το νέο Κέντρο Αιγυπτιολογίας, παράρτημα της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

To Kέντρο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Βιβλιοθήκης και θα επικεντρωθεί στην τεκμηρίωση Αιγυπτιακών έργων και μελετών, διακεκριμένων επιστημόνων από ολόκληρο τον κόσμο..

Σε σχετική της ανακοίνωση, η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας έκανε γνωστό ότι το νέο Κέντρο Αιγυπτιολογίας θα περιλαμβάνει τμήματα έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης, θα διοργανώνει ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και θα προσφέρει υποτροφίες, σε φοιτητές που εργάζονται στην επιστημονική έρευνα.

Φωτογραφία από το Smart Village στο Κάιρο

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι, το νέο Κέντρο Αιγυπτιολογίας θα φέρει την ονομασία Ζάχι Χαουάς, προς τιμήν του πρώην Αιγύπτιου Υπουργού Αρχαιοτήτων Ζάχι Χαουάς, ο οποίος έγινε γνωστός παγκοσμίως για την συμβολή, το έργο και τις διαλέξεις του σε ανάλογα θέματα Αιγυπτιακής Ιστορίας.

Επίσης να προσθέσουμε, ότι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, χθες, επίσης, ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας κ. Moustafa El-Feky  το νέο Κέντρο Αιγυπτιολογίας στο Κάιρο, αποφάσισε από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, να θεσμοθετήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Αρχαιοτήτων, ετήσιο  βραβείο Hawass, για την καλύτερη αρχαιολογική έρευνα και τον καλύτερο αρχαιολόγο για τη δράση του.

Αρέσει σε %d bloggers: