Στο Κάιρο ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄ την Κυριακή της Πεντηκοστής
11/05/2018
Έργα 4 δις Λιρών αλλάζουν την όψη του τριγώνου Maspero δίπλα στο Νείλο
11/05/2018
Show all

Στην Ελληνική Κοινότητα Βηρυτού ο κ. Τέρενς Κουίκ, μετά από διάσκεψη σε θέματα Διασποράς

Τη συμμετοχή του στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου και Λιβάνου, για θέματα Διασποράς καθώς και την επίσκεψη του στην Ελληνική Κοινότητα Βηρυτού, γνωστοποίησε αργά χθες Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 με ανακοίνωση του, ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ κ. Τέρενς Κουίκ.

Σε αυτή την ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ και ο Προεδρικός Επίτροπος της Κύπρου κ. Φώτης Φωτίου, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου κ.Gebran Bassil συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη της Λιβανικής Διασποράς που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βηρυτό, με την παρουσία και ομιλία του Προέδρου της χώρας κ. Michel Aoun.

Ο ΥΦΥΠΕΞ, συνεχίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ήταν ένας από τους ομιλητές επικεντρώνοντας την παρέμβαση του στο δέσιμο της Ελληνικής Ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα, με πυλώνες τη γλώσσα, τη θρησκεία τον Πολιτισμό και τις παραδόσεις.

Στο περιθώριο της εν λόγω συνδιάσκεψης έλαβε χώρα και άτυπη τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου και Λιβάνου, με την συμμετοχή των προαναφερθέντων, η οποία εξέτασε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδίως σε ότι αφορά στην Διασπορά των τριών χωρών.

Οι τρείς πλευρές αποφάσισαν, όπως καθορισθούν δράσεις συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς, με έμφαση στον Τουρισμό, την Παιδεία και τη Νεολαία, όπως είχε συμφωνηθεί σε προηγούμενη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Λιβάνου κ. κ. Νίκου Κοτζιά, Ιωάννη Κασουλίδη και Gebran Bassil.

Το απόγευμα, οι κ. κ. Κουίκ και Φωτίου, επισκέφθηκαν την Ελληνική Κοινότητα Βηρυτού και τα μέλη της Ένωσης των Λιβανέζων Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων.”

 

Αρέσει σε %d bloggers: