thumbnail of Η Περιφερειακή Εφορεία Αποδήμων Προσκόπων (1)
Χοροεσπερίδα στο Σ.Α.Ε. για τους σκοπούς του Jamboree Αποδήμων
14/05/2018
thumbnail of 0514 web
Νέο Φως 14.05.2018
14/05/2018
Show all

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία χθες Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στο χώρο του θεάτρου “Ιουλίας Σαλβάγου” οι  εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, στην οποία παραβρέθηκε, επίσης, μεταξύ άλλων και 4μελής αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Τις παραπάνω εργασίες τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα, εκ μέρους του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρου Β΄ ο Μητροπολίτης Άκκρας και Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας κ. Νάρκισσος, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ενώ τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή εκπροσώπησε η  Επόπτρια Γραφείων της Ε.Κ.Κ. κ. Βίλλυ Πολίτη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, παραβρέθηκαν επίσης οι Κοινοτικοί Επίτροποι της Ε.Κ.Κ. κ.κ. Ανδρέας Ρούσσος, Λεωνίδας Φοντριέ, και Ανδρέας Γιόσρυ.

Τη διαδικασία των εργασιών συντόνιζε το Προεδρείο της έδρας το οποίο αποτελούσαν οι: κ. κ. Εδμόνδος Κασσιμάτης (Πρόεδρος), ο Ιωάννης Σιόκας (A’ Αντιπρόεδρος), Μαρία Παυλίδου (Β’ Αντιπρόεδρος), Πάρις Μακρής (Οικονομικός Επόπτης) καθώς και οι Κοινοτικοί Επίτροποι, κ.κ. Νικόλας Κόπελος και Δημήτρης Κάβουρας.

Στην ομιλία της, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, η κ. Βίλλυ Πολίτη, απευθυνόμενη στους παρευρισκομένους και στην ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας,  ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Καταρχήν, αφού σας μεταφέρω τις ευχές και τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστου Καβαλή για επιτυχία στο έργο σας, επιπλέον, να προσθέσω στο μήνυμά μας, ότι η μέχρι σήμερα συνεργασία μεταξύ των δύο Ελληνικών Κοινοτήτων Αλεξάνδρειας και Καΐρου, ήταν υποδειγματική και έτσι θα παραμείνει στο μέλλον.

Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας σε ό, τι και αν μας χρειασθείτε και φυσικά προσβλέπουμε σε ακόμα στενότερη συνεργασία και συντονισμό, κυρίως δε με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές των νέων καταστατικών.

Εμείς, μετά από μια δοκιμασία μέσα το 2017 ως Ε.Κ.Κ. βγήκαμε από αυτήν ακόμα πιο ωφελημένοι και πιο δυνατοί και είμαστε έτοιμοι να μοιρασθούμε μαζί σας, κάθε χρήσιμη εμπειρία από αυτήν.

Ως Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, χαιρόμαστε για την επιτυχία σας, στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως πυρήνα την στήριξη του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και του μέλλοντός του στη φιλόξενη Χώρα του Νείλου  και συγχαρητήρια στο έργο σας.”

Αρέσει σε %d bloggers: