Μια συναρπαστική εμπειρία έζησαν το περασμένο Σάββατο 12 Μαΐου 2018 οι 13 μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου της Αχιλλοπουλείου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο θεματικό Πάρκο επαγγελμάτων KIDZANIA στο Κάιρο, στα πλαίσια εκπαιδευτικής τους εκδρομής.

‘Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ…” μας είπε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, η νηπιαγωγός και επικεφαλής της ίδιας εκδρομής κ. Δέσποινα Σαρμαδοπούλου και κατέληξε:

“Φανταστείτε ότι, ακόμα και σήμερα, τα παιδιά εξακολουθούν να συζητούν στην τάξη και στα διαλλείματα μεταξύ τους, για αυτήν την εκδρομή, την εμπειρία που έζησαν, αλλά και όλες τις μικρές λεπτομέρειες που βίωσαν, από την τρίωρη περιήγησή τους στο πάρκο…”

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου βρέθηκαν καθηλωμένοι αό τα πρώτα κιόλας λεπτά αυτής της ξενάγησης, αφού είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι το επάγγελμα που τους αρέσει και αμέσως μετά να ζήσουν τις πραγματικές συνθήκες του “επαγγέλματός” τους, όπως για παράδειγμα, πώς επεμβαίνουν οι αστυνομικοί μετά από τηλεφώνημα ληστείας, πώς παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και θύματα ληστειών…

Το ίδιο και με τους επίδοξους ζαχαροπλάστες, που φόρεσαν τις στολές και τους σκούφους, τους δόθηκαν τα υλικά και άρχισαν να ζυμώνουν μόνοι τους μπισκότα ή να ανακατεύουν τα υλικά αυτά, κάτω από την εποπτεία ειδικών, προκειμένου να δημιουργήσουν και να διακοσμούν τα δικά τους γλυκίσματα και τούρτες!

Το ίδιο συνέβη και με όσους μικρούς μαθητές ονειρεύθηκαν να γίνουν πιλότοι, μπήκαν και χειρίσθηκαν εξομοιωτή πιλοτηρίου με όλα τα όργανα μιας κανονικής πτήσης, σε διαδικασία απογείωσης, πτήσης και προσγείωσης αεροπλάνου, αλλά και όσους είχαν την περιέργεια να ζήσουν εμπειρίες για επαγγέλματα όπως λ.χ. αεροσυνοδών, εργατών, φωτομοντέλων αλλά και…φοροεισπρακτόρων!

bty

Ποιός θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος επίλογος μετά από μια τέτοια εκπαιδευτική εκδρομή, κρίναμε ότι ήταν όσα μας είπε η Νηπιαγωγός κ. Δέσποινα Σαρμαδοπούλου:

“Δηλώνω ειλικρινά ενθουσιασμένη, γιατί τα παιδιά έζησαν και απόλαυσαν αυτή την εμπειρία και γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, που μας βοήθησε ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η υπέροχη και τόσο επιμορφωτική εκδρομή, καλύπτοντας το μισό ποσό των εισιτηρίων των παιδιών.”

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι, στην ίδια εκδρομή συμμετείχαν, επίσης, η βοηθός της Νηπιαγωγού κ. Μαρία Πετράκη καθώς και οι μητέρες κ. κ. Άννα Κωνσταντινίδου και Σάλλυ Τότα.

 

bdr

Αρέσει σε %d bloggers: