Πολυπληθές ακροατήριο παρακολούθησε την Πέμπτη 24/5/18 στο εντευκτήριο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών την εκδήλωση παρουσίασης του συγγραφικού έργου του επιτίμου μέλους αυτής Σπυρίδωνα Καμαλάκη.

Μεταξύ των παρευρισκομένων βρίσκονταν πλήθος επισήμων όπως ο πρώην Υπουργός Α. Ζαΐμης, αρχιερείς εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Κ. Μιχαηλίδης, καθηγητές πανεπιστημίων, πρόεδροι σωματείων, κ.ά.

Η εκδήλωση, με συντονιστή τον ποιητή Σ. Νικολακόπουλο, ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Προέδρου της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κ. Καρούσου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ, του τέως Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Γ. Φλωρεντή, ενώ στον Αιγυπτιώτη συγγραφέα με θερμά λόγια αναφέρθηκε ο επίσης Αιγυπτιώτης δημοσιογράφος και λογοτέχνης Π. Ναθαναήλ.

Στο κύριο μέλος της εκδήλωσης και αναλυτικά για το συγγραφικό έργο του Σπ. Καμαλάκη μίλησαν ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Ν. Νικηταρίδης, καθώς και ο συγγραφέας και θεατρολόγος Κ. Μπούρας. Η βραδιά πλαισιώθηκε με μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Καβάφη από το συνθέτη Γ. Μαρινάκη ερμηνευμένα από τους Ελ. Κοταδάκη και Δ. Κλειδά, κι από αποσπάσματα κειμένων του συγγραφέα που διάβασαν οι Β. Βαγής και Αθ. Κοσμόπουλος.

Στο τέλος της βραδιάς, το λόγο πήρε ο ίδιος ο τιμώμενος συγγραφέας Σπ. Καμαλάκης, που συγκινημένος αναφέρθηκε στην αιγυπτιώτικη και μικρασιατική καταγωγή του, ευχαριστώντας από καρδιάς όλους όσοι στάθηκαν σιμά του στο διάβα της τόσο πλούσιας σε εμπειρίες ζωής του.

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: