Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄ πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Υφυπουργού κ. Γιάννη Αμανατίδη.

Η συνάντηση μπορεί να είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ωστόσο, ο κ. Αλέξης Τσίπρας όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Πρωθυπουργικού γραφείου, δήλωσε την προς τον Πατριάρχη Θεόδωρο Β΄ διαβεβαίωση και αμέριστη υποστήριξη του Ελληνικού κράτους στο ανθρωπιστικό και θρησκευτικό έργο που επιτελεί με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις σε μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων στην περιοχή της Αφρικής και, παράλληλα, να ενημερωθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, στην Λιβύη, σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής καθώς και το πολύ καλό επίπεδο σχέσεων του Πατριάρχη με την πολιτική ηγεσία της Αιγύπτου.

Επίσης, ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β΄ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα αναλυτικά για το συνολικό έργο που παράγει το Πατριαρχείο, καθώς και για τα αποτελέσματα στις πρόσφατες περιοδείες του στο Σουδάν, στη Σμύρνη, στην Έφεσο, στο Άγιο Όρος, στην Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη και την συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

πήγη φωτογραφιών: cnn.gr

 

Αρέσει σε %d bloggers: