Σε λίγες ημέρες θα είναι διαθέσιμα και θα κυκλοφορούν στην Αλεξάνδρεια εξυπηρετώντας πιλοτικά τον παραλιακό δρόμο ( Corniche), τα πρώτα 15 ηλεκτρικά επιβατικά λεωφορεία της Αιγύπτου αλλά και της Μέσης Ανατολής, όπως ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας, ο Πρόεδρος της Γενικής Υπηρεσίας Μεταφορών κ. Khaled Eliwa.

H σύμβαση προμήθειας των ηλεκτρικών επιβατικών λεωφορείων, υπογράφηκε τον περασμένο Ιανουάριο, με Κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία, καθιστώντας την Αλεξάνδρεια την πρώτη πόλη της Αιγύπτου που εξασφαλίζει τέτοια οχήματα με μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο κ.Eliwa, τα εν λόγω 15 ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν χωρητικότητα 90 επιβατών και θα είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό, GPS trackers, ειδικές καρέκλες για άτομα με αναπηρία και Wi Fi.

Τα ηλεκτροκίνητα 15 αυτά νέα λεωφορεία, θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 80 χλμ/ώρα, φέρουν κινητήρα 300 κιλοβάτ, που ισοδυναμούν με 430 ίππους, ενώ για την επαναφόρτιση των μπαταριών τους θα απαιτούνται κάθε φορά από 3-4 ώρες.

Ο διοικητής της Αλεξάνδρειας κ. Μωχάμεντ Σουλτάν, δήλωσε από την πλευρά του στα Μέσα Ενημέρωσης ότι ο πόλη αυτή τη στιγμή εξυπηρετείται από 750 λεωφορεία διαφορετικών μεγεθών, που καλύπτουν όλες τις περιοχές της, προσθέτοντας ότι προς το παρόν υπάρχει μια κατεύθυνση προς την αύξηση και την βελτίωση των δημοσίων συγκοινωνιών, κατά την επόμενη χρονική περίοδο.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι, το πλεονέκτημα αυτών των 15 νέων λεωφορείων έγκειται στο γεγονός ότι δεν ρυπαίνουν καθόλου την ατμόσφαιρα, δεν εκπέμπουν ρύπους και θόρυβο, είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις για τους επιβάτες και για τον οδηγό, κι η αξία τους ισοδυναμούν με αντίστοιχα λεωφορεία που κάνουν χρήση φυσικού αερίου, δηλαδή 4 εκ. Λίρες Αιγύπτου συνολικά.

 

Αρέσει σε %d bloggers: