Θεόδωρος Β΄ συζήτηση, εκμυστηρεύσεις και ειδήσεις, στο Αρχονταρίκι με επίσημους και Παροικία
31/05/2018
Αφιέρωμα στην Αχιλλοπούλειο Σχολή
31/05/2018
Show all

Εθιμοτυπικές συναντήσεις Πατριάρχη Θεόδωρου Β΄στη Μονή Αγίου Γεωργίου, στο Κάιρο

Τον νέο Κοπτοκαθολικό Πρόεδρο του Συμβουλίου Εκκλησιών της Αιγύπτου Αιδεσιμότατο π. Παύλο Jaras υποδέχθηκε, στα πλαίσια εθιμοτυπικής συνάντησης, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018,ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’ στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, στο παλιό Κάιρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο της Ιστοσελίδας του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα συντονισμού δράσεων και διαλόγου, μεταξύ των Χριστιανικών εκκλησιών της Αιγύπτου.

Παρόντες στην ίδια συνάντηση ήταν, επίσης Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο καθηγούμενος της Μονής Επίσκοπος Βαβυλώνας κ. Θεόδωρος, καθώς και ο Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Al Keedeh.

Αμέσως μετά, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, είχε συνάντηση με συνοδεία μοναζουσών της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας του τάγματος “Ϊεραπόστολοι της Φιλανθρωπίας της Μητέρας Τερέζας” οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Αφρική, με τις οποίες συζήτησε θέματα που αφορούν την Αφρικανική Ήπειρο καθώς και την ανάπτυξη ανθρωπιστικής δράσης.

Αρέσει σε %d bloggers: