Τα περίφημα Κασιώτικα ντολμαδάκια, μια τούρτα και μια τυρόπιτα…ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών σε, προ ημερών, διαγωνισμό μαγειρικής που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλάδας και, ειδικότερα, η Επιτροπή Γυναικείας Συντροφιές του ΣΑΕ, σε μια επιτυχημένη εκδήλωση, όπου κυριάρχησε το κέφι και φυσικά, οι μυρωδιές από τις μαγειρικές δημιουργίες των συμμετεχόντων!

 Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 το εντευκτήριο του Συνδέσμου από νωρίς πλημμύρισε με «γαργαλιστικές μυρωδιές», καθώς η Επιτροπή Γυναικείας Συντροφιάς διοργάνωσε Διαγωνισμό Μαγειρικής ως έναν αποχαιρετισμό των φίλων και μελών του, και το τέλος της περιόδου.

                                                                                                                                                         

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κ. Μιχαηλίδης και η Έφορος της Επιτροπής κα Μ. Σουλτανάκη, καλωσόρισαν μέλη και φίλους και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, ενώ η Συνέφορος της Επιτροπής κ. Η. Θεμιστοκλέους παρουσίασε την ομάδα κριτών του διαγωνισμού, την οποία αποτελούσαν η κ. Κ. Μπόλοση, ιδιοκτήτρια εστιατορίου και ο κ. Μ. Βρετός, σεφ.

Οι κριτές δοκίμασαν 15 δημιουργίες 14 συμμετεχόντων και εξεπλάγησαν ευχάριστα από το ψηλό επίπεδο γεύσεων και δυσκολεύθηκαν να επιλέξουν τα καλύτερα πιάτα και δημιουργίες του διαγωνισμού, ως ότου βγάλουν την βαθμολογία και τα αποτελέσματα τους…

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με την απόφαση των κριτών του διαγωνισμού, στην πρώτη θέση ισοψήφησαν  τα «Κασιώτικα ντολμαδάκια» της κ. Β. Μαρινιά και η τούρτα «Νουγκατίνα» της κ. Ε. Μελιτοπούλου.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η τυρόπιτα της κ. Μ. Πλεμένου, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η Επιτροπή βράβευσε τις τρείς κυρίες που κέρδισαν στον διαγωνισμό, πολύτιμα μαγειρικά σκεύη, προσφορά της κ. Η. Θεμιστοκλέους.

Επίσης έδωσε σε όλους όσους συμμετείχαν, αναμνηστικό δωράκι, προσφορά της κ. Σουλτανάκη, καθώς και ένα ποίημα.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κ. Μιχαηλίδης από την πλευρά του προσέφερε στους κριτές ένα αναμνηστικό βιβλίο και η κα Μ. Σουλτανάκη μια μαγειρική ποδιά, που επιμελήθηκε η ίδια, με τα αρχικά του Συνδέσμου…

Στη συνέχεια όλοι μαζί απόλαυσαν τα φαγητά και γλυκίσματα και έδωσαν συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και τα μέλη της Επιτροπής Γυναικείας Συντροφιάς του ΣΑΕ  ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Ρέντα για την πολύτιμη βοήθεια του και τα γευστικά του εδέσματα καθώς, επίσης όλες τις κυρίες και τους κυρίους που μαγείρεψαν, τους κριτές αλλά και όλους όσους παραβρέθηκαν στο διαγωνισμό, μαζί με την ευχή για ένα όμορφο και Καλό καλοκαίρι!

Αρέσει σε %d bloggers: