Μαζί και η Κύπρος, στην κοινή άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου “Μέδουσα 2018”
22/06/2018
thumbnail of 0625
Νέο Φως 25.06.2018
25/06/2018
Show all

Ευλογία Πατριάρχη στους διοικητές των πολεμικών πλοίων Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου

Την ευλογία του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ έλαβαν, χθες σε μια σεμνή τελετή και παραμονές της μεγάλης κοινής αεροναυτικής άσκησης Αιγύπτου-Ελλάδας και Κύπρου “Μέδουσα 2018” τα πληρώματα των Ελληνικών πολεμικών πλοίων, που συμμετέχουν στην άσκηση, που αρχίζει χαράματα αύριο Δευτέρα 25 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, με επικεφαλή τον Ακόλουθο Άμυνας της Ελλάδας στο Κάιρο Πλοίαρχο κ.Βασίλειο Τσούκα, οι διοικητές των φρεγατών “Λήμνος” και “Νικηφόρος Φωκάς” του υποβρύχιου “Πιπίνος” επίσης, κυβερνήτες, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί του Ελληνικού, Αιγυπτιακού και Κυπριακού Πολεμικού Ναυτικού, συναντήθηκαν με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, στην Πατριαρχική Αίθουσα του Θρόνου εκεί όπου ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄αναφέρθηκε στην ιστορία του Πατριαρχείου και στην προσφορά του σε όλη την Αφρικανική Ήπειρο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, και στάθηκε, ειδικότερα, στην άφιξη του Ελληνικού Στόλου στην περιοχή της Μάρσα Ματρούχ, που ενίσχυσε τη θρυλική μάχη του Ελ Αλαμέιν, η εξέλιξη της οποίας συνετέλεσε καθοριστικά στην κατάρρευση του Γερμανοϊταλικού Άξονα.

Τέλος, ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β΄ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην Αλεξάνδρεια και για την προσφορά τους στην Πατρίδα τους και ευχήθηκε, να έχουν πάντα ειρήνη και δύναμη, ώστε να επιτελέσουν τα υψηλά τους καθήκοντα.

Η όμορφη όσο και συμβολική αυτή συνάντηση, ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων που προσέφεραν οι διοικητές των πλοίων, και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης και του Πατριαρχικού Σκευοφυλακείου.

Πηγή φωτογραφιών: http://www.romfea.gr/

Αρέσει σε %d bloggers: