ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την  Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα, γιόρτασε τη συμπλήρωση των 20 χρόνων λειτουργίας από την ίδρυσή του, στον χώρο εκδηλώσεων του Μορφωτικού Κέντρου.

Το Μορφωτικό Κέντρο της Αιγύπτου ιδρύθηκε το 1998 και στεγάζεται στην οδό Πανεπιστήμιου 6, πλησίον της πλατείας Συντάγματος. Στο πλαίσιο της προσπάθειας διάδοσης του Αιγυπτιακού Πολιτισμού, το Μορφωτικό Κέντρο της Αιγύπτου διοργανώνει ετήσια Φεστιβάλ, Αιγυπτιακή Πολιτιστική Εβδομάδα, Αιγυπτιακό Φεστιβάλ Τέχνης, Αιγυπτιακή Εβδομάδα Ντοκιμαντέρ, μουσικές – ποιητικές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής – φωτογραφίας, Μαθήματα Αραβικής Γλώσσας κ.α.

Ο Μορφωτικός Ακόλουθος, Dr. Hussein Marie Mahmoud δε ξεχνά την υποστήριξη που έχει όλο αυτό το διάστημα από εκείνους που στηρίζουν το έργο του Μορφωτικού Κέντρου. Την ευγνωμοσύνη του αυτή έδειξε με την απονομή διπλωμάτων σε όσους φορείς βρίσκονται στο πλευρό του Μορφωτικού Κέντρου, ευχαριστώντας καταρχήν εγκάρδια τον Αιγύπτιο Πρέσβη στην Αθήνα κ. Μοχάμεντ Μονίμπ, ένα γεγονός που χειροκροτήθηκε θερμά από όλους τους παριστάμενους  της εκδήλωσης.

Απονεμήθηκαν έπαινοι σε όσους έχουν στηρίξει μέσα από το έργο τους το Μορφωτικό Κέντρο και βραβεύτηκαν για το έργο οι  Α.Ε Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα, κ. Mohamed Farid Monib,ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου “Οι Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας” κ. Ανδρέας Ζαϊμης   ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας κ. Σπυρίδων Καμαλάκης , ο Πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού ΑΣΤΥ Αιγυπτιωτών κ. Γεώργιος Οικονομίδης , ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελετών Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξάνδρειας κ. Χάρης Τζάλας, ο Επίτιμος Πρόεδρος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης κ.κ. Αριστοτέλης Λαδογιάννης και Γεώργιος Λένης, Εκπρόσωποι των  Αιγυπτιωτών Καλλιτεχνών κ.κ. Δημήτρης Πράσινος, Πλάτων Λάμπρου, Απόστολος Κυρίτσης.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Κ. Μιχαηλίδης, ο Ά Αντιπρόεδρος κ. Χρ. Χριστοφίδης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Κ. Βάλβης, ο Ειδ. Γραμματέας  κ. Β. Ζουές, ο Αν. Ταμίας κ. Κ. Καραβίας και το μέλος του Δ.Σ. κ. Απ. Τζιτζάς.

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους τους φορείς της Αιγύπτου στην Ελλάδα και συνεργάζεται άψογα μαζί τους.

 

Αρέσει σε %d bloggers: