Mε επισημότητα και λαμπρότητα τελέστηκαν την Πέμπτη 26 Ιουλ. Μέγας Εσπερινός και την Παρασκευή 27 πανηγυρικός όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Παντελεήμονα στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου. Όπως κάθε χρόνο στους εορτασμούς του Πολιούχου της εκκλησίας του Ελληνικού Νοσοκομείου συγκινητική ήταν η παρουσία των γερόντων που διαμένουν στο γηροκομείο οι οποίοι με μεγάλη κατάνυξη παρακολούθησαν τον Μέγα Εσπερινό την Θεία Λειτουργία. Πολλοί οι πιστοί που παρευρέθησαν, ανάμεσά τους εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Ιατρικό και νοσηλευτικό Προσωπικό του ΕΝΚ όπως επίσης και εκπρόσωποι σωματείων.

Την Κοινοτική Επιτροπή εκπροσώπησε επί διημέρου ο Ταμίας της ΕΚΚ και Προϊστάμενος της Εφορείας Νοσοκομείου ο κ. Αντώνης Ιορδανίδης. Ανήμερα του εορτασμού παρευρέθη και ο Αναπληρωτής της Εφορείας κ. Ανδρέας Γιόσρυ. Στους εορτασμούς παρευρέθη από την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ελληνίδων Κυριών η κα. Βάσω Γαζή, από την Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως ο κ. Απόστολος Γυφτογεωργίου, το Ελληνικό Νοσοκομείο η Διοικητική Διευθύντρια Ιατρός κα.Ειρήνη Μαυρουδή και το Γηροκομείο η Διευθύντρια κα. Αγγέλα Χαραλαμποπούλου.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε από τους πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτη Π. Τιμόθεο Καψάλη και Π. Μιχαήλ, τον Πρωτοπρεσβύτερο Π.Ιωσήφ και τον Π. Στέφανο Σουλιμιώτη. Ο Π.Τιμόθεος στο τέλος του εσπερινού μίλησε για τον Άγιο Παντελεήμονα και το έργο του . Ο πανηγυρικός όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βαβυλώνος κ.Θεοδώρου συμπαραστατουμένου από τους κληρικούς Π. Στέφανο Σουλιμιώτη και  Π. Τιμόθεο Καψάλη και έψαλλε ο καλλίφωνος πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Ιωάννης Κούντριας.  Στην Θεία λειτουργία παρευρέθη και συνέψαλλε μαζί του ο Πρωτοψάλτης των αραβόφωνων κ.Τόνυ Ατάλλα. Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του μίλησε στο ποίμνιο για τον εορτάζον Άγιο όπως επίσης και για την μεγάλη τραγωδία που ζει η πατρίδα μας τις τελευταίες μέρες με τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική.

Μετά το πέρας του εσπερινού και της εορτίου ακολουθίας και της αρτοκλασίας η Ελληνική Κοινότητα δεξιώθηκε τους ευλαβείς προσκυνητές εις την παρακείμενη αίθουσα  εκδηλώσεων του Γηροκομείου.

 

Αρέσει σε %d bloggers: