Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου το Κάιρο όπου θα πραγματοποιήσει τριμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο και τον Κύπριο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι και Νίκο Χριστοδουλίδη, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η υπηρεσία ενημέρωσης του υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Κοτζιάς, με την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο και με τον Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρο. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο οριστικοποίησης της συμφωνίας παραχώρησης οικοπέδου από την Ι. Μ. Κύκκου στην Ελληνική Πολιτεία, για την κατασκευή της νέας Πρεσβείας και Πρεσβευτικής κατοικίας της Ελλάδας στην Κύπρο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο κ.Κοτζιάς, μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του Ν. Χριστοδουλίδη, θα μεταβούν στο Κάιρο, όπου θα έχουν τριμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σ. Σούκρι. Σκοπός της συνάντησης είναι η περαιτέρω προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας.

Αρέσει σε %d bloggers: