Στη δεύτερη φάση ολοκλήρωσής τους περνούν οι εργασίες αποκατάστασης του ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (Ε.Κ.Κ).

Πηγή φωτογραφίας: Ε.Κ.Κ

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Πριν από λίγες μέρες η Ε.Κ.Κ, πήρε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση των υπέργειων εργασιών αποκατάστασης του εμβληματικού ναού για τον ελληνισμό της Αιγύπτου.

Πηγή φωτογραφίας: Ε.Κ.Κ

Η κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, γενική γραμματέας της Ε.Κ.Κ και προϊσταμένη της εφορίας ναών αναφέρει στο «Νέο Φως», την εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ότι οι υπόγειες εργασίες, αφορούσαν στην δημιουργία ενός αγωγού που διοχετεύει τα ύδατα από το Νείλο (όταν ανεβαίνει ο υδροφόρος ορίζοντας)  προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα υγρασίας του ναού.

Πρακτικά, όταν ανεβαίνει ο υδροφόρος ορίζοντας, τα υπόγεια ύδατα διοχετεύονται στο υπόγειο αντλιοστάσιο του αγωγού αφυδάτωσης και έτσι δεν ανεβαίνουν στο κτήριο.

Η δεύτερη φάση των εργασιών περιλαμβάνει την αποκατάσταση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του ναού.

Πηγή φωτογραφίας: Ε.Κ.Κ

Τις δαπάνες για το πρώτο στάδιο αποκατάστασης του ναού, κάλυψε η Ε.Κ.Κ ενώ τη δεύτερη φάση θα χρηματοδοτήσει η μεγάλη ευεργέτιδα της Κοινότητας, κ. Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη.

Πηγή φωτογραφίας: Ε.Κ.Κ

Αρέσει σε %d bloggers: