Η νέα προσκοπική περίοδος,που άρχισε τον Σεπτέμβριο, ξεκίνησε δυναμικά με διάφορες παιδαγωγικές δράσεις με βασικότερη την 3ήμερη κατασκήνωση (δράση υπαίθρου) που πραγματοποίησαν οι Πρόσκοποι Καΐρου.

Γράφει ο Ανδρέας Γιόσρι – Αρχηγός Συστήματος Προσκόπων Καΐρου

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου Πρόσκοποι και Ανιχνευτές μαζί με τους Αρχηγούς τους αναχώρησαν για την Αλεξάνδρεια όπου και κατασκήνωσαν στους χώρους του «Προσκοπείου» στο ιστορικό Ελληνικό Τετράγωνο της πόλης, υπό την μέριμνα των Προσκόπων της Αλεξάνδρειας.

Όλα σωστά οργανωμένα και προγραμματισμένα με μοναδικό σκοπό τα 40 αυτά παιδιά της παροικίας μας να αποκτήσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες, που επιμελήθηκαν κατάλληλα οι 7 άρτια καταρτισμένοι Βαθμοφόροι τους.

Τα επιτελεία των Τμημάτων του Συστήματος Προσκόπων Καΐρου υπό την ηγεσία του Αρχηγού Συστήματος Ανδρέα Γιόσρι είχαν ετοιμάσει πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις που είχαν στόχο την απόκτηση νέων γνώσεων καθώς και την ψυχαγωγία των Προσκόπων και των Ανιχνευτών που συμμετείχαν στην μικρή αυτή κατασκήνωση. Η διαβίωση στην ύπαιθρο και το παιχνίδι είναι από τα βασικά στοιχεία της διαπαιδαγωγικής μεθόδου που ακολουθούν οι ηγέτες των Προσκόπων στην προσπάθεια τους να ωφελήσουν τα παιδιά για ένα καλύτερο κόσμο.

Μια ευχάριστη έκπληξη ήταν όταν ο φίλος Υφυπουργός Εξωτερικού και αρμόδιος για θέματα αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουϊκ επισκέφθηκε την ιστορική εστία των προσκόπων Αλεξανδρείας με την συνοδεία του Προέδρου της Ε.Κ.Α κ. Εδμόνδου Κασιμάτη και είχε σύντομη συνάντηση με Ανιχνευτές και Βαθμοφόρους του Συστήματος Προσκόπων Καϊρου την ώρα της δράσης τους κατά την επίσημη επίσκεψη του στην μεγάλη πόλη της Αλεξάνδρειας.

Στο πρόγραμμα της 3ήμερης αυτής κατασκήνωσης είχε συμπεριληφθεί και η συμμετοχή στην τελετή μνήμης για τους πεσόντες στην μάχη του Ελ Αλαμέϊν. Ένα ετήσιο προσκύνημα τιμής των Προσκόπων προς τους ήρωες που αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Η πολυπληθείς εντυπωσιακή και άψογη παρουσία των Προσκόπων σχολιάσθηκε πολύ θετικά από όλους τους παρισταμένους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αγαπητούς μας συμπαραστάτες κ. Άρη Μαρκοζάνη (Έφορος Διοίκησης της περιφέρειας αποδήμων) και στον κ. Δημήτρη Κάβουρα (Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων Ελλήνων προσκόπων)για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν.

Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κα. Μάχη Γαβαλά (Διευθύνων Σύμβουλος της τουριστικής εταιρείας NASCOTOURS) για την γενναιόδωρη παραχώρηση ενός μεγάλου λεωφορείου για τις μετακινήσεις μας σε πολύ προσιτή τιμή.

Αρέσει σε %d bloggers: