Μυσταγωγία και κατάνυξη, στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου  κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2018 το απόγευμα.

Δεκάδες πάροικοι ήρθαν για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου του 20ου αιώνα, που δέχθηκε  ταπείνωση, διωγμούς, διασύρθηκε αλλά ποτέ δεν έχασε την πίστη του στο Θεό.

Αυτό ήταν και το κήρυγμα του μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημου, ο οποίος συμβούλεψε όλους τους πιστούς να είναι ταπεινοί αλλά και να αντιμετωπίζουν κάθε δυσκολία με υπομονή και καρτερικότητα.

Η αρτοκλασία έγινε στον εξωτερικό χώρο του ναού, στο προαύλιο της Πατριαρχικής Επιτροπείας.

Κάτω ακριβώς από το δωμάτιο, του Αγίου Νεκταρίου, εκεί που προσευχόταν και όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Νέο Φως» ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, «πότιζε με τα δάκρυά του τα σανίδια του δαπέδου».

Αμέσως μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό, ο μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος μοίρασε τις ευχές, την ευλογία του και τον άρτο στους πιστούς.

Λίγο αργότερα ακολούθησε κέρασμα στην μεγάλη αίθουσα της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό ήταν παρών ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Τάσος Αναστασίου με τη σύζυγό του ενώ την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη – Ζουέ, με το σύζυγό της Βασίλη.

H Ελληνική Κοινότητα Καΐρου κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού τροφοδοτούσε με συνεχή ροή όλους τους λογαριασμούς στα socia media (facebook, instagram και twitter) και το YouTube που διαθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος μας ξεναγεί στο κελί του Αγ. Νεκταρίου (Video / Photos).

Αρέσει σε %d bloggers: