Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, φιλοξενεί το 3ο ετήσιο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση (GMFF) που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2018.

Το φεστιβάλ προβάλλει ταινίες που καταγράφουν τις προκλήσεις της μετανάστευσης για όσους εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή αλλά και το πώς ζουν στις νέες κοινότητες που προσπαθούν να χτίσουν την καινούργια τους ζωή.

Το φετινό φεστιβάλ θα παρουσιάσει την πορεία των μεταναστών μέσα από νέες ταινίες που έχουν δραματικό και κωμικό χαρακτήρα. Πέρυσι, το GMFF πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 100 χώρες. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 27.000 άτομα παρακολούθησαν τις ταινίες.

Φέτος το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για ακόμη περισσότερους θεατές.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης  και η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις προβολές δύο ταινιών. Συγκεντριμένα πρόκειται για την ταινία  «Muhammed, το «Πρώτο Όνομα» (14 λεπτά) και “Invisibles” (25 λεπτά), την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 στις 7:00 μ.μ.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Κάιρο που βρίσκεται μέσα στα Ελληνικά Σχολεία.

Οδός: Osman Ibn Affan 22, Πλατεία Σαλάχ Ελ Ντιν, Ηλιούπολη.

Σύντομες εισαγωγικές παρατηρήσεις θα κάνει  ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης,  η ηθοποιός κ. Laila Elwi, και ο κ. Laurent De Boeck, επικεφαλής της αποστολής του IOM στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το e-mail: [email protected].

Η παρουσία και η συμμετοχή σας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης είναι πολύτιμη.

Αρέσει σε %d bloggers: