Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μπόλαρης συναντήθηκε, στις 11 Δεκεμβρίου 2018, με τον επισκεφθέντα την Αθήνα, Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄, συνοδευόμενο από τον εκπρόσωπό του στην Αθήνα, Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο.

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στις δυνατότητες καλύτερου συντονισμού και διασύνδεσης των απανταχού κοινοτήτων του οικουμενικού ελληνισμού, ελλαδικών και κυπριακών, συμπεριλαμβανομένων των στην Αφρική υφιστάμενων και ζήτησε την συνδρομή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην εν λόγω πρόκληση, για Εκκλησία και Πολιτεία, ο οποίος και ανταποκρίθηκε.

Η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Θεόδωρος ενημέρωσε τον κ Υφυπουργό για την ιεραποστολική δραστηριότητα του Πατριαρχείου στην Αφρική, τονίζοντας την προτεραιότητα που αποδίδει στο στόχο λειτουργίας νέων σχολείων, κέντρων εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, καθώς και κέντρων υγείας στις χώρες της Αφρικής.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος παρουσίασε, επίσης, τις πρωτοβουλίες του για την ανακαίνιση Ιερών Ναών στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, την λειτουργία πολιτιστικού κέντρου, το οποίο θα αναδείξει τον ελληνικό πολιτισμό και την ορθοδοξία, στην Αλεξάνδρεια.

Αρέσει σε %d bloggers: