Τo Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, υποδέχθηκε στην Αλεξάνδρεια, τον υπουργό Yδάτων και Δασών κ. Alain-Richard Donwahi, της Δημοκρατίας της Ακτής Ελεφαντοστού, με τη σύζυγό του.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Άκκρας κ. Ναρκίσσος, υπό την διαποίμανση του οποίου υπάγεται το κράτος της Ακτής Ελεφαντοστού.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ακτής Ελεφαντοστού, της Μητροπόλεως Άκκρας, π. Ιερεμία, καθώς και τον Νομικό Σύμβουλο της Κυβερνήσεως της Ακτής Ελεφαντοστού κ. Κoyo.

Συζήτησαν θέματα που αφορούν την παρουσία και τη δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ακτή Ελεφαντοστού και την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση αυτής.

Ο κ. Donwahi εξέφρασε τον σεβασμό του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλεξανδρείας και προς τον Προκαθήμενό της Θεόδωρο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πολύπλευρο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο.

Σήμερα, Κυριακή 30η Δεκεμβρίου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία, ο Πατριάρχης χειροθέτησε τους Αγιοσαββαΐτες πατέρες, τον μεν Αρχιμ. κ. Γερμανό (Γαλάνη) σε Προϊστάμενο και Πνευματικό της Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, τον Αρχιμ. κ. Ισαάκ (Τσαπόγλου) σε Μέγα Εκκλησιάρχη του Αποστολικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου, σε αναγνώριση της πολυετούς διακονίας τους στην Εκκλησία.

Αρέσει σε %d bloggers: