Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας θα επισκεφθεί μέσα στο 2019 ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου, Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, αποδεχόμενος την πρόσκληση που του απεύθυνε τον περασμένο Νοέμβριο του 2018, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Νέο Φως» που εκδίδει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρίγκιπα Κάρολο προκειμένου να ορίσουν ημερομηνία συνάντησης, την οποία επιβεβαιωσαν, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Η συνάντησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει στην έδρα του Πατριαρχείου, την Αλεξάνδρεια.

Ανησυχία για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου, είχαν συναντηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2018 στη Άκκρα. Κατά τη συνάντηση ο Κάρολος είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και την επιθυμία του να στηρίξει με κάθε τρόπο τα παιδιά της Αφρικής. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, από την πλευρά του, είχε ενημερώσει τον Πρίγκιπα Κάρολο για το έργο του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια και στην Αφρική, τονίζοντας τις προσπάθειές του να στηρίξει την εκπαίδευση των νέων.

Στη συνάντησή τους που θα γίνει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας θα διερευνήσουν τρόπους στήριξης των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και των νέων της Αφρικής. O Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε κάθε του ταξιδι και αποστολή στο εξωτερικό τονίζει την ανάγκη στήριξης της Αφρικής.

Αρέσει σε %d bloggers: