«Ποδαρικό» από την Αφρική την ημέρα των Χριστουγέννων του παλαιού ημερολογίου, έκανε ο πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ.Χρήστος Καβαλής στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουίκ, νωρίς το πρωί της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2019, μεταφέροντας τις ευχές και την εκτίμηση της Ελληνικής παροικίας στον υφυπουργό.
Η συνάντηση διήρκησε περισσότερο από μια ώρα. Ο κ. Καβαλής απεύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Υφυπουργό για τα θυρανοίξια του Κοινοτικού Ναού των Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις 7 και 8 Ιουνίου 2019.

Ο κ. Κουίκ, από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Καβαλή για το προγράμματος «Νόστος 3» που θα γίνει σε συνεργασία με την Αιγύπτια Υπουργό κ. Ναμπίλα Μάκραμ και τον Κύπριο ομόλογό του κ. Φώτη Φωτίου, στην Αυστραλία όπου εκτός των πολλών Αιγυπτίων, Ελλήνων και Κύπριων, υπάρχουν πολλοί Αιγυπτιώτες.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που ενδιαφέρουν την Ε.Κ.Κ όπως το θέμα των αδειών παραμονής και εργασίας των Αιγυπτιωτών που γεννήθηκαν ή ζουν στην Αίγυπτο και δεν έχουν την Αιγυπτιακή υπηκοότητα καθώς και το θέμα των συντάξεων αλλά και της ψήφου των ομογενών. Για το τελευταίο θέμα αναμένονται εξελίξεις εντός του Φεβρουαρίου του 2019. Για τα θέματα παιδείας και του ΕΟΠΥΥ έγινε απλή ενημέρωση καθώς τα δυο θέματα έχουν πάρει τον δρόμο τους και δεν αναμένονται προβλήματα στην εξέλιξη τους καθώς οι δυο πλευρές έχουν κάνει όλα τα προαπαιτούμενα για μια ομαλή συνέχεια.

Στην συνάντηση ήταν παρόν και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Κουίκ κ. Κ. Μεϊμάρης .

Αρέσει σε %d bloggers: