Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αιγυπτιακός Τύπος, στον εορτασμό των Θεοφανείων και στη συμβολή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου για την επικράτηση της ειρήνης.

Ειδικότερα, η εφημερίδα El Masry El Yom, σε σημερινό δημοσίευμά της αναφέρεται στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων που έγινε στο Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου νωρίτερα, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Ευαγγελισμού και τονίζει ότι καλωσόρισε τους αιγύπτιους επισήμους, οι οποίοι του ευχήθηκαν για τις εορτές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Αιγυπτιακής εφημερίδας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, συνοδευόμενος από πομπή πιστών κατευθύνθηκε προς τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας. Εκεί έριξε το Σταυρό τρεις φορές στη θάλασσα, συμβολίζοντας τη βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό.

Τέλος, όπως αναφέρει η εφημερίδα El Masry El Yom, ο Πατριάρχης άφησε ελεύθερα στον ουρανό τρία λευκά πουλιά, ως συμβολική κίνηση ειρήνης και ασφάλειας για το 2019.

Αρέσει σε %d bloggers: