Σε κεντρικό ξενοδοχείο του Καΐρου θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, στις 10.00 το πρωί, η Τριμερής συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουίκ, με τον Κύπριο Προεδρικό Επίτροπο κ. Φώτη Φωτίου και την υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου Ναμπίλα Μακράμ.
Βασικό θέμα της τριμερούς είναι η προετοιμασία του Προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ 3» που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στην Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Ειδικότερα, θα συζητηθεί λεπτομερώς η διοργάνωση του «ΝΟΣΤΟΣ 3» και θα οριστικοποιηθεί η θεματολογία του. Επίσης, θα γίνει απολογισμός της Τριμερούς συνεργασίας σε θέματα διασποράς και θα αξιολογηθούν οι δυο προηγούμενες φάσεις του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Τριμερή, ο κ. Φωτίου αναμένεται να προτείνει την πραγματοποίηση συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα το ρόλο της διασποράς στην προώθηση των συμφερόντων των τριών χωρών, σε τομείς όπως η ασφάλεια, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η ενέργεια.

Ο κ. Φωτίου προσανατολίζεται να προτείνει τη διεξαγωγή στρογγυλής τράπεζας στην Κύπρο το καλοκαίρι, την ίδια περίοδο που θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο των Αποδήμων Κυπρίων.

Αρέσει σε %d bloggers: