«ΝΟΣΤΟΣ 3», επιστροφή στις ρίζες, όραμα για την επιχειρηματικότητα και τη συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί τέλη Μαρτίου στην Αυστραλία και θα αφορά όχι μόνο των τη γνωριμία Ελλήνων, Κυπρίων και Αιγυπτίων με την ιστορία τους, αλλά και την προβολή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Την απόφαση αυτή έλαβαν την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, η υπουργός Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου κ. Ναμπίλα Μάκραμ, ο Προεδρικός Επίτροπος της Κύπρου κ. Φώτης Φωτίου και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουίκ, κατά την τριμερή συνάντηση που είχαν στο Κάιρο.

Στην τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του ΝΟΣΤΟΣ, οι Έλλήνες, Κύπριοι και των Αιγύπτιοι που έφυγαν τη δεκαετία του ’60 από τη χώρα τους και πήγαν στην Αυστραλία, θα γνωρίσουν την ιστορία τους. Επίσης, μετά από πρόταση της κ. Μάκραμ θα γίνει προβολή και του έργου που κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες.

Η διοργάνωση θα γίνει, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, την 25η Μαρτίου στη Μελβούρνη, ενώ μία μέρα νωρίτερα οι κ.κ. Φωτίου και Κουίκ θα μεταβούν στην Αδελαϊδα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκεί εκδηλώσεις του Ελληνισμού.

«Τράπεζα εμπειρίας» χαρακτήρισε η κ. Ναμπίλα Μάκραμ τη διοργάνωση του «ΝΟΣΤΟΣ 1» και του «ΝΟΣΤΟΣ 2» για τη νέα διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία. Η κ. Μάκραμ αναφέρθηκε επίσης στην “χημεία” που υπάρχει μεταξύ των μελών της τριμερούς και στην άριστη συνεργασία και των τριών χωρών.

Πυλώνες σταθερότητας της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή χαρακτήρισε ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ελλάδα τονίζοντας ότι το θέμα της διασποράς έχει μπει στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων σε υψηλό επίπεδο και από τους ίδιους τους αρχηγούς των τριών χωρών, γεγονός που όπως είπε είναι καθοριστικής σημασίας.

«Η νέα γενιά της διασποράς μας, είναι το μέλλον των χωρών μας και πρέπει να τους αγκαλιάσουμε να τους στηρίξουμε. Και αυτή η νέα γενιά πρέπει να είναι μέρος των πρωτοβουλιών και των δράσεων των δικών μας», είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι οι νέοι πρέπει να συμπεριληφθούν στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ο κ.Κουίκ από την πλευρά του αναφέρθηκε στην έντονη επιχειρηματική παρουσία του Ελληνισμού στην Αυστραλία. Έλληνες, Κύπριοι και Αιγυπτιώτες έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη αυτής της Αυστραλίας, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουίκ.

Στην Τριμερή συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Μιχάλης Διάμεσης και η Επιτετραμμένη κ. Ελίνα Κυριακοπούλου ,ο πρέσβης  της Κύπρου κ. Χάρης Μορίτσης και ο Έλληνας Πρόξενος κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος.

Αρέσει σε %d bloggers: